ART PREPORUKA

BŠ ,,PRINCEZA KSENIJA”: Gostovanje solista i pedagoga Akademije Igre iz Pekinga

Solisti Akademije Igre Peking, Gu Jiale, Liu Chang i pedagog Sun Jie 8. februara doputovali su u Podgoricu. Njihov boravak trajaće do 19. februara. Intenzivne probe sa ansamblom i solistima Baletske škole „Princeza Ksenija“ uveliko su počele u KIC-u „Budo Tomović“ i teku sa velikim ushićenjem u susret izvedbi baletskog spektakla „Pepeljuga“. Najnovija produkcija Baletske škole „Princeza Ksenija“, baletski spektakl ,,Pepeljuga” Sergeja Prokofjeva u koreografiji Katije Petrovske, biće izvedena povodom proslave 134 godine Nikšićkog pozorišta u Nikšićkom pozorištu u petak 16. februara sa početkom u 19h, kao i na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u nedjelju, 18. februara u 17 i 20h.

Liu Chang

– Naši uvaženi gosti pojaviće se u glavnim ulogama Princa i Pepeljuge – piše u saopštenju Baletske škole ,,Princeza Ksenija”.

Gu Jiale

Delegacija Baletske škole „Princeza Ksenija“ je tokom marta 2017. godine boravila u Kini gdje je posjetila krovne institucije kulture: Nacionalni balet Kine, Državnu školu Nacionalnog baleta Kine, Ministarstvo kulture NR Kine, Akademiju Igre Peking i postala članica Unije 16+ 1 što je direktna posljedica gostovanja solista iz Akademije Igre Peking u okviru realizacije baleta „Pepeljuga“.
Mn.M.

kud duga