ART PREPORUKA

KOTORSKI KARNEVAL: Fešta za vikend

Tradicionalni zimski kotorski karneval ove godine slavi 500 godina postojanja.

Dječiji maskenbal na programu je sjutra od 15 časova u PC „Vukšić,“ a od 19 sati mažoretke „Fešta“ održaće XXII samostalni koncert, pod nazivom ,,Svi smo mi fešta“, u Velikoj sali Kulturnog centra.

Veliki maskenbal biće u subotu 10. februrara u poslovnom centru „Vukšić“ u 21 sat. Goste će zabavljati ,,The Grupa” i ,,Tri kvarta”.

Tradicionalni zimski kotorski karneval održaće se u nedjelju 11. februara u 15 sati. Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivšeg hotela „Fjord“ do ,,Kamelije”, preko Tabačine i na sjeverna gradska vrata će ući u Stari grad.

Saobraćaj će biti zatvoren trasom kojom će se kretati karnevalska povorka, u periodu od 15 sati do 17 sati i 30 minuta. Suđenje karnevala biće na Trgu od oružja, a spaljivanje na Maceu. Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja i na Tabačini, od Šoping centra „Kamelija“ do zgrade Elektrodistribucije, najkasnije do subote 10. februara.

Karnevalski program 11. februara počeće u podne, koncertom ,,Ansambla Toć”.

Nakon spaljivanja ,,krivca za sve nevolje Kotorana” u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu, uz ,,Tri kvarta”, ,,Who see” i italijanski bend ,,Terraros”.

kud duga