MAGAZIN PREPORUKA

BEOGRAD: Joko Ono dolazi na 57. Oktobarski salon

Foto: Profimedia

Joko Ono, čuvena japanska umjetnica i nekadašnja partnerka Džona Lenona, učestvovaće na ovogodišnjem 57. Oktobarskom salonu, koji će biti održan od 14. septembra do 28. oktobra.

Ovogodišnji Oktobarski salon pod nazivom “Ljepota kakofonije”, ugostiće 68 umjetnika iz 27 zemalja, a posjetioci će imati priliku da vide i izložbu Joko Ono, dobitnice nagrade za životno djelo na Venecijanskom bijenalu.

-Na Oktobarskom salonu biće predstavljeni umjetnici sa svih kontinenata, osim Australije, u pokušaju da predstavimo presjek umjetničke scene u svijetu i njenu trenutnu karakteristiku, a to je različitost – rekao je jedan od umjetničkih direktora salona Gunar Kvaran, direktor Muzeja savremene umjetnosti u Oslu.

-Nikada nijesmo imali toliko različitih umjetnika koji su aktivni, a različiti po godinama, porijeklu, kulturološkom nasljedju, umjetničkom izrazu, materijalima koje koriste – dodao je on.

Biće to prvi boravak Joko Ono u Beogradu.

Biće predstavljeni i radovi Olafutra Elijasona, Anselma Kifera, Takuši Murakamija, Lari Bel, Sindi Šerman.

Beogradska publika imaće priliku da vidi izložbe u galeriji Kulturnog centra Beograda, galeriji Srpske akademije nauka i umjetnosti, zgradi Muzeja grada Beograda, Galeriji U10 i Remontu.

Izvor: nedeljnik.rs