MAGAZIN PREPORUKA

MONTENEGRO WINTER DANCE FEST: Više od 700 takmičara na prvom ovogodišnjem plesnom takmičenju

U nedjelju, 4. februara u Podgorici održano je prvo ovogodišnje plesno takmičenje pod nazivom “Montenegro Winter Dance FEST”. Organizator ovog događaja je plesni klub “Matrix” i Savez Modernog Plesa Crne Gore, a učestvovalo je 13 plesnih organizacija iz Crne Gore sa oko 700 takmičara dok su sudile domaće i međunarodne sudije.

– Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju. Imali smo priliku da na sceni vidimo i dvije svjetske šampionke koje su tu titulu osvojile u oktobru prošle godine u Rimu, a koje su sada nastupile u više kategorija. Na takmičenju smo, takođe, imali priliku da pod jakim scenskim svijetlom vidimo iskusne ekipe i soliste, naročito u kategorijama juniora i odraslih. Ako se po jutru dan poznaje, i ove godine će plesači iz Crne Gore imati uspjeha na međunarodnim takmičenima – kazala je u ime organizatora Mia Rakočević, direktorka Kluba čestitajući takmičarima na postignutim rezultatima.

This slideshow requires JavaScript.

Najviše uspjeha imali su plesni klubovi “Matrix” Podgorica i “Matrix” Danilovgrad sa po 15 osvojenih prvih mjesta, slijedi “Akord” Nikšić sa 10, “Matrix” Nikšić sa 8, “Alisa” Kotor sa 6. Najuspješnija takmičarka na turniru bila je Tamara Pejović sa osam prvih mjesta.

Mn.M.