MAGAZIN PREPORUKA

MONTE VINO: Osmi salon vina 16. i 17. marta u hotelu “Hilton”

Foto: Facebook

U skladu sa odrednicom da je Crna Gora zemlja sunca, mora, planina ali i vina, Nacionalno udruženje someliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore već osam godina organizuju najkvalitetniji i najveći vinski događaj u Crnoj Gori – 8. salon vina Monte Vino. Ovogodišnje druženje održaće se u “Kristalnoj dvorani” hotela Hilton 16. i 17. marta.

Za prethodnih sedam godina salon Monte Vino je uspio da se, po broju i renomeu izlagača, uvrsti na mapu najznačajnijih vinskih događaja, prvo na regionalnoj, a potom i na evropskoj mapi. Ovaj događaj sada ima status nezaobilaznog događaja na kojem nastupaju najznačajniji „vinski bardovi“ Evrope, ali i imaju svoju premijeru nove etikete.

-Salon vina Monte Vino 2018. će zaista pokazati koliko je ojačala vinska scena u našoj državi i koliko se podigao nivo svijesti o vinskoj kulturi na ugostiteljsko-turističkoj sceni naše zemlje. Ove godine biće rekordan broj vinarija iz Crne Gore, koje svojim kvalitetom zaslužuju da se nađu na ovoj prestižnoj manifestaciji. Monte Vino ulaže mnogo truda da pomogne afirmaciji značaja i kvaliteta malih crnogorskih vinarija koje imaju priliku da, na ovom događaju, njihova vina ocjenjuju najbolji somelieri i enolozi iz čitavog svijeta. Sve se to radi sa ciljem da se obogati „ukus“ crnogorske originale vinske priče i da se svijetom pronese popularnost vina sa ovog podneblja. I ove godine će crnogorska vina ocjenjivatiti žiri sačinjen od najeminentnijih vinskih sudija iz Evrope, koji su veliki izazov i za novinare koji će biti prisutni na događaju – saopštili su organizatori.

O značaju i veličini 8. salona vina Monte Vino 2018. govori i činjenica da se predstaviti vinarije iz 15 zemalja, posjetioci će imati priliku da degustiraju ukuse ukupno 565 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svjetskih destilerija će nuditi degustaciju 121 zasebnog ukusa svojih najboljih proizvoda. Biće organizovana i četiri reprezentativna Master Classa, te četiri vinske radionice, na kojima će se probati vina iz probirnih berbi, uz vertikalne degustacije, koje će pratiti renomirani svjetski predavači.

Salon je konceptualno je podijeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije i poslovne susrete.

U sklopu cjelokupnog doagađaja biće upriličeno i dvočasovno druženje novinara i someliera, vinara, izlagača, predavača i organizatora, a među posjetiocima salona biće i veliki broj poznatih javnih ličnosti iz biznisa, kulture, politike, ekonomije, zabave i drugih oblasti, a ove godine biće i gosti iznenađenja.