MAGAZIN PREPORUKA

ŽRIJEB ZA EVROVIZIJU: Crna Gora u drugoj polufinalnoj večeri

Foto: Eurovision.tv

Predstavnik Crne Gore nastupiće u drugoj polufinalnoj večeri ,,Pjesme Evrovizije” 10. maja u Lisabonu, odlučeno je današnjim žrijebom u tom gradu. Iste večeri nastupiće takmičari iz Rusije, Srbije, Danske, Rumunije, Australije, Norveške, Moldavije, San Marina, Holandije, Švedske, Mađarske, sa Malte, iz Letonije, Gruzije, Poljske, Slovenije i Ukrajine. Iz ,,velike petorke” te večeri glasaće Italija, Francuska i Njemačka.
U prvoj polufinalnoj večeri 8. maja iz ,,velike petorke” glasaće Portugal, Velika Britanija i Španija, a takmičiće se predstavnici iz Bjelorusije, Bugarske, Litvanije, Albanije, Češke, Belgije, sa Islanda, iz Azerbejdžana, Izraela, Estonije, Švajcarske, Finske, Austrije, Irske, Jermenije, Kipra, Hrvatske, Grčke i Makedonije.
Finale je 12. maja.
Predstavnik Crne Gore biće izabran na ,,Monteviziji” 17. februara, a gledaoci će birati između Vanje Radovanovića, Ivane Popović-Martinović, Katarine Bogićević, Lorene Janković i Nine Petković.
Češku će predstavljati Mikolaš Jozef, Rusiju Julija Samojlova, Laura Greseneken koja će za Belgiju nastupati pod umjetničkim imenom Senek,  ,,Madame Monsieur” Francusku, ,,Iriao” Gruziju,  Eugent Bušpepa Albaniju, Ajsel Azerbejdžan, Cezar Sampson Austriju, Sara Alto Finsku, Džesika Moboj Australiju i Vejlon Holandiju.
B.R.