Porto Novi
PREPORUKA SPORT

MARIJA JOVANOVIĆ NAJAVILA KRAJ KARIJERE: ,,Postala sam mašina, neću sebi to da dozvolim”

Foto: Facebook

Legenda će u legende na kraju sezone. Punih 14 godina je u vrhunskom rukometu. Posljednju privodi kraju u FTC-u. Marija Jovanović ne da je blizu, nego je definitivno odlučila da se na kraju takmičarske godine oprosti od rukometa.
– Završavam. Istrošila sam se fizički i psihički. Nalazim svakodnevno motiv, ali je naporno i sve me to prazni. Postala sam mašina, neću sebi to da dozvolim. Istina, u rukometu uživam cijeli život, ali neću da radim ništa na silu i da se forsiram. Sa druge strane, već sam imala drugi operativni zahvat, što nije mnogo za igrača sa dugom karijerom, ali mislim da je najbolje vrijeme da zadovoljna i mirna stavim tačku – rekla je ona.
Odlazak na kraju sezone znači da reprezentacija ni u buduće, a nakon OI u Riju se oprostila, neće računati na nju. Bila je projektovana za SP (negdje prije početka operisala koljeno), a onda i za kvalifikacije za EP (važan meč u martu u Gdinju sa Poljskom).
– Sjećam se da sam se oprostila od reprezentacije. Provela sam najljepše trenutke u Crnoj Gori. Ali, jednostavno mislim da nema smisla odmagati nekome. Mislim da je plan bio da se radi sa mlađim igračima, treba nastaviti i vjerovati u njih. Naravno, uz pomoć i onih igrača koji se mogu vratiti. Srcem sam uz reprezentaciju i svoju zemlju, ali rekla sam još nakon Rija nešto i tako će biti – kazala je Jovanović.
Osim zasićenja i premora, bivša kapitenka „lavica“ navela je još neke razloge odlaska sa scene.
– Prestalo je ono vrijeme kada sam iskreno uživala u igračima, ekipama. Ne vidim toliku ljepotu u rukometu. Možda je sve do mene, ali nedostaje mi nešto što sam gledala kod Bojane Popović. Zaista ne vidim više tu kreativnost. Nekako mi se čini da je sve rukomet mehanizam – rekla je ona.
Kada završi sezonu, vratiće se u Crnu Goru.
Izvor: Arena