PREPORUKA SPORT

AO: Čung predao meč, Federer uz rekorde u finalu

Foto: Australian open

Ovogodišnji Australian open nastavlja sa ispisivanjem istorije. Sada je došao red da to učini i Švajcarac Rodžer Federer.
Mlada nada Hjeon Čung međusobni prvi meč protiv asa Rodžera Federera morao je da preda pri rezultatu 6:1, 5:2 zbog žuljeva. Tako je Fedeks ostvario svoje rekorde – nadmašio je Novaka Đokovića ušavši sedmi put u finale, a Švajacarac je ovim postao i najstariji učesnik finala Australian opena u Open eri (36). Ovo finale u nedjelju u 9.30 sati protiv Marina Čilića biće Federerova ,,borba” za osvajanje 20. grend slem titule, šeste na Australian openu.


Sjutra u 9.30 svoje finale igraju Simona Halep i Karolina Vožnjacki kod dama, a kod muškaraca u dublu od 11 sati biće to Marač-Pavić i Kabal-Fara.

Foto: Australian open

Pavić će igrati finale i u miješanim parovima sa Gabrijelom Dabrovski. Oni su danas bili bolji od Makarove i Soareša (6:1, 6:4). Njihovi protivnici biće Babos i Bopana koji su slavili protiv Martines Sančes i Demolinera 7:5, 5:7, 10:6.

Foto: Australian open

Dame su danas igrale dubl, a kao šampionke iz tog meča izašle su Kristina Mladenović i Timea Babos. One su rezultatom 6:4, 6:3 savladale Ekaterinu Makarovu i Elenu Vesninu. Ovo je prva grend slem titula za Mladenović i Babos.


B.R.