MAGAZIN MAGAZIN_IZDVOJENO

PK ,,SONRISA“: Dvogodišnja Staša Maraš bez treme uči i zahtjevne koreografije

Podgoričanka Staša Maraš bila je najmlađa učesnica koncerta koji je Plesni klub ,,Sonrisa“ priredio krajem prošle godine u KIC-u ,,Budo Tomović“. Iako ima tek dvije godine, bez problema uči redoslijed plesnih koraka i najzahtjevnije koreografije. I, ono što je najvažnije, voli ples i uživa na časovima i na nastupu.

U Klubu čija je misija, kako kažu osnivači Jelena Vukčević i Slobodan Vukčević,  popularizacija plesne kulture u Podgorici, Staša pohađa časove u grupi djece predškolskog uzrasta.

Jelena Vukčević kaže da je Staša njihova najmlađa članica i da je raditi sa djecom  ,,zabavno, lijepo, veselo, a ujedno i odgovorno”.

-Trudimo se da osmislimo sadržaj kojim bi djeca bila zadovoljna, ispunjena, srećna i da uz to nauče plesne korake namijenjene njihovom uzrastu. Pored toga što koreografije trebaju biti zanimljive djeci, moraju pratiti i određena pravila u zavisnosti od plesne kategorije u kojoj se nalaze. Kroz ples djeca uče pravilno držanje tijela, koordinaciju pokreta, osjećaj za muziku i ritam, socijalnu dimenziju plesa u paru i formaciji, timski rad. Ples utiče na sveukupno dobrostanje djeteta i dobro raspoloženje. Staša je naš najmlađi član. Posmatrajući je na časovima, njeno pamćenje redoslijeda plesnih koraka, izlaske na scenu bez imalo treme, scenske pokrete, sa sigurnošću mogu reći da se u njoj krije veliki talenat za ples-kaže Jelena Vukčević.

A da Staša ima želju i pokazuje sklonost ka plesu primijetili su i njeni roditelji i članovi uže porodice koji su joj od prvog dana podrška. Otac i majka, tetke, sestra…bili su velika podrška malenoj plesačici i na pomenutom prvom nastupu u KIC-u.Dio tog nastupa zabilježeli su i na fotografijama koje objavljujemo.

Za ljubitelje plesa, ali i one koji bi željeli da savladaju prve plesne korake, u PK ,,Sonrisa” u toku je upis za djecu i odrasle. Sve informacije vezano za upis mogu se dobiti  putem tel. 068 246 700, e-maila: [email protected] ili  FB stranice: Plesni kub Sonrisa.

Mn.M.