MAGAZIN PREPORUKA

VIDEO: Poslušajte kako zvuči saradnja Stinga i Šegija

Foto: PRNews foto/Interscope Records

Britanski muzičar Sting i ovoga puta odlučio je da poštovaocima svog rada podari nešto novo. Trebalo je to da bude samo saradnja u pjesmi ,,Don't make we wait” sa Šegijem, poznatom u svijetu po hitu ,,Bombastic”, ali iz svega se ,,izrodio” Šegijev i Stingov album ,,44/876” koji će biti objavljen 20. aprila.
Numera ,,Don't make me wait” biće sjutra objavljena na digitalnim platformama. Premijerno je izvedena pred 20.000 osoba u Kingstonu, na humanitarnom nastupu ,,Shaggy and Friends”, priređenom da se prikupi novac za lokalnu dječju bolnicu Bustamante. Uskoro će biti objavljen i spot za ovu numeru, a režirao ga je Gil Grin.
Što se tiče samog albuma, on je posvećen Jamajci i njenim ritmovima, ljudima i kulturi. Upravo to je ono što je spojilo Šegija i Stinga. Upoznao ih je Stingov menadžer, a nekadašnji Šegijev čovjek za A&R Martin Kirscenbaum.  Sting i Šegi pisali su i svirali zajedno nekoliko sedmica u Njujorku, stvarajući mješavinu karipskih ritmova, popa i roka. U studiju im se potom pridružila impresivna postavka muzičara sa Jamajke i Njujorka koju je predvodio Stingov dugogodišnji saradnik, gitarista Dominik Miler. Tu su bili i legenda sastava ,,Sly and Robbie” Robi Šekspir, zatim Ejdonija, DJ Ejdžent Sasko, Tirantula, Dvejn Šipi, Šejn Husong, Mašin Gan Fank i Pateks.

B.R.