ART PREPORUKA

ART: Preminuo ,,Diskaverijev” lovac na oluje Džoel Tejlor

Foto: Facebook

Voditelj emisije ,,Lov na oluje” (Storm Chasers) kanala ,,Diskaveri” (Discovery channel) Džoel Tejlor preminuo je iznenada u 39. godini u Oklahomi. Iako uzrok njegove smrti zasad nije poznat, lokalna policija izvjestila je da Taylor nije umro radeći svoj posao, odnosno u lovu na oluje.

Dugogodišnji kolega Rid Timer tužnu je vijest objavio putem Twittera.

– Počivaj u miru Džoel Tejlor, moj najbolji prijatelju i partneru u lovu na oluje. Šokiran sam i apsolutno slomljen gubitkom svog nevjerovatnog i brižnog prijatelja. Ganjali smo toliko oluja i htio bih da zajedno možemo loviti još jednu, posljednju. Zauvijek ćeš mi nedostajati, Džoel. Izgubili smo legendu – napisao je Timer.


Tejlorova posljednja objava na Facebook-u bio je status da je dobio prvu nećaku.

,,Lovci na oluje”, kad je pokrenut 2007. godine, bio je nešto dotad neviđeno u svijetu reality dokumentarnih emisija. Njegovi protagonisti su timovi lovaca na oluje, među kojima su bili Džoel Tejlor i Rid Timer, koji su napravili posebno vozilo, čija je svrha bila snimanje oluja iz što je veće moguće blizine, a da pritom snimatelji budu sigurni. Vozilo su nazvali ,,Dominator” te su uz njega osmislili i posebnu opremu za mjerenje atmosferskih uslova unutar oluja, tačnije tornada.

,,Lovci na oluje” otkazani su nakon pet sezona, u 2012. godini.

Izvor: Dnevnik.hr