ART PREPORUKA

BEOVIZIJA: Ovo su učesnici

Uskoro će javnost imati priliku da bira učesnika koji će Srbiju predstavljati ove godine na takmičenju u Portugalu. ,,Blic” ekskluzivno donosi spisak učesnika ovogodišnje Beovizije, a neka imena će vas možda i iznenaditi.

Jedna od njih je dobro poznata pjevačica Beti Đorđević koja se sedamdesetih proslavila hitom ,,Počnimo ljubav iz početka”.

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Umjetnik koji godinama gradi prepoznatljiv stil u muzici na ovim prostorima.

Boris Režak je pjevač koji je veliku slavu stekao početkom 2000ih i izdvojio se specifičnim načinom interpretacije. Iako ga nije bilo dugo u javnosti, možda je ,,Beovizija” njegov povratak na velika vrata.

Saška Janković je mlada umjetnica koja je postala poznata nakon učešća u šou ,,Prvi glas Srbije”. Prije toga, ali i nakon šoua je nekoliko puta bila dio Evrovizije kada je nastupala kao prateći vokal.

Grupa koja je u posljednjih nekoliko godina postigla veliki uspjeh na prostoru Balkana je grupa ,,Sevdah bejbi”. I oni će biti ravnopravni učesnici na ovogodišnjoj ,,Beoviziji”.

Mladi momak je pobjednik šoua ,,Pinkove zvezde”. Ivan Kurtić biće jedan od ozbiljnih kandidata koji će nas možda predstavljati u Portugalu, piše ,,Blic”.

Popularni bend ,,Miligram” će učestvovati u takmičenju. Frontmen benda Aleksandar Milić Mili poznat je kao autor mnogih hitova u posljednje dvije decenije na ovim prostorima. Pjesmu će pjevati zajedno sa Stevanom Anđelkovićem.

Ovo neće biti prvi put da se pjevačica Maja Nikolić nadmeće za prestižnu titulu odlaska na Pjesmu Evrovizije.

Mladi muzičar Danijel Pavlović okušaće svoju sreću, a ukoliko publika odabere njegovu pjesmu, on će krenuti put Portugala. Zanimljivo je da je njegova sestra Marija Šerifović Srbiji donijela najveći uspjeh na ovom takmičenju 2007. godine.

Poznati muzičar stare garde Leo Martin naći će se na sceni ,,Beovizije” i možda svojom pjesmom osvojiti srca publike.

Jedan od učesnika je i ,,Koktel bend”.

Važno pravilo kod ovogodišnje ,,Beovizije” je da kompozicije ostaju iste, ali da učesnik može da se promijeni. Što znači da, ako stručni žiri odluči da ide kompozicija koju je predložio autor, može vremenom da se promijeni izvođač. Imena žirija se čuvaju u tajnosti do posljednjeg dana.

Izvor: Blic.rs