MAGAZIN PREPORUKA

DRAGULJ: Rauen Etkinson prodaje ,,mercedes 500E” i ,,lanciju themu”

Legendarni britanski komičar Rauen Etkinson veliki je ljubitelj automobila, a u svojoj kolekciji ima impresivne modele od kojih se svakako najviše ističe ,,McLaren F1”. Ipak, ovih dana odlučio je da na nadolazećoj aukciji ponudi dva impresivna primjerka: ,,mercedes-benz 500E” i ,,lanciju themu 8.32” iz 1989. godine. Aukcija će biti održana u sklopu događanja Race Retro Classic Sale, a za prodaju je zadužena poznata aukcijska kuća Silverstone Auctions.
Spomenuti ,,mercedes” nalazi se u odličnom stanju, a ispod poklopca skriva 5,0-litreni V8 motor od 326 KS. Uprkos masi od 1700 kg, do stotke stiže za manje od 6 sekundi. U razdoblju od 1993. godine kada je ,,započeo svoj životni put” do danas prešao je tek nešto više od 80.000 kilometara. Iz aukcijske kuće navode da je riječ o najočuvanijem primjerku koji se može naći na tržištu.
Druga limuzina koju će Etkinson ponuditi kupcima nekima će možda biti još zanimljivija. Riječ je o ,,lanciji themi 8.32” iz 1989. godine. Automobil kojeg pogoni V8 motor iz ,,ferrarija 328” kao nov se prodavao po cijeni od 40.000 funti.
Ubrzanje do stotke traje manje od 7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 240 km/h. Britanski komičar u ovom je automobilu uživao posljednjih sedam godina koliko je upisan kao vlasnik. U tom razdoblju potrošio je čak 20.000 funti na održavanje i poboljšanja na automobilu. Dakle, ovaj automobil zbog svog stanja predstavlja odličnu priliku za sve kolekcionare. I ,,lancia “i ,,mercedes” biće ponuđeni bez rezervacijske cijene, a kolika će biti završna cijena saznaćemo 24. februara kada će se potencijalni kupci međusobno nadmetati.
Izvor: jutarnji.hr
Foto:  Silverstone auctions