MAGAZIN PREPORUKA

SVIJET: Događaj koji je inspirisao Dolores O’Riordan da napiše pjesmu “Zombie”

Foto: Youtube Screenshoot

Otac žrtve bombaškog napada IRA odao je počast preminuloj pjevačici benda Krenberiz Dolores O’Riordan, koju je ova tragedija inspirisala da napiše pesmu „Zombie“.

Kolin Peri, čiji je sin poginuo u bombaškom napadu u Voringtonu 1993. godine oprostio se od pjevačice koju je upravo ovaj tragičan događaj inspirisao da napiše najveći hit grupe Krenberiz, pjesmu „Zombie“.

-Tek sam juče saznao da je njena grupa, tačnije ona komponovala ovu pjesmu u znak sjećanja na događaj u Voringtonu u kojem su moj sin Tom i mladi Džonatan Bol stradali – rekao je u jednom jutarnjem programu.

-Nisam bio svjestan toga. Moja supruga se juče vratila sa posla, pustila mi pjesmu na laptopu, vidio sam Dolores kako pjeva i slušao riječi. Riječi pjesme su veličanstvene i veoma tačne. Bombaški napad u Voringtonu, kao i mnogi događaji koji su se potom desili u Irskoj i Velikoj Britaniji, uticali su na porodice na veoma realan način i mnogo ljudi je postalo imuno na bol i patnju – dodao je on.

Kolinov dvanaestogodišnji sin poginuo je sa trogodišnjim Džonatanom Bolom kada su teroristi, pripadnici IRA detonirali bombu 1993. godine usred grada.

Dolores je pjesmu napisala godinu dana kasnije, a riječi pjesme se odnose upravo na njih dvojicu.

“…dijete polako odlazi, a nasilje prouzrokuje takvu tišinu…“

Smrt pjevačice benda The Cranberries, Dolores O'Riordan se ne tretira kao sumnjiva, potvrdila je londonska policija.

Iz Metropolitan Police je takođe potvrđeno da je tijelo predato patologu koji će ustanoviti urzok smrti.

Izvor: nedeljnik.rs