MAGAZIN PREPORUKA

OPREZ: Ove stvari ne biste smjeli ostavljati zimi u automobilu

Foto: Shutterstock

Kako ljeti zbog visokih temperatura morate paziti što ostavljate u automobilu, ista je situacija zimi. Postoje neke stvari koje ne podnose jaku hladnoću i koje nikako ne bi trebalo da ostavite u parkiranom automobilu osim ako nije u garaži u kojoj se temperatura ne spušta ispod nule, piše ,,Večernji list“.

Foto: The Image Bank

Uređaje poput mobilnog telefona, tableta ili laptopa nikako ne bi trebalo ostavljati u automobilu ako će temperatura pasti ispod 0 stepeni Celzijusa. Baterija koja se nalazi u takvim uređajima odmah će se oštetiti ako je dugo izložena ovoj vrsti temperature zimi ili ljeti iznad 35 stepeni Celzijusa.

Foto: Getty

Kod gaziranih pića, hladnoća i karbonizacija ne idu zajedno, zato ako ne vjerujete, pokušajte da zaledite ,,koka-kolu” i popijete je kada se odledi.
Ljekovi se čuvaju na temperaturi od 14 do 30 stepeni Celzijusa, a ako ih čuvate na nižim ili višim temperaturama, mogu izgubiti učinkovitost.

Foto: WordPress.com

Ne ostavljajte drvene muzičke instrumente, namještaj i slične drvene stvari u automobilu jer se pri niskim temperaturama i suvom vazduhu mogu trajno oštetiti.
Jedna od prednosti konzervirane hrane je dugotrajnost, ali to ne znači da podnose sve temperature. Aluminijumske konzerve hranu zadržavaju jestivom jedino ako se čuvaju na temperaturi iznad 10 stepeni Celzijusa.
Izvor: vecernji.hr