MAGAZIN PREPORUKA

OBRADA NUMERE ŽAN-MIŠEL ŽARA: Sudar Percussion, Milenković i Vrećo donijeli ,,Revoluciju”

Saradnja hrvatskog krosover ansambla Sudar Percussion, srpskog violiniste Stefana Milenkovića i bosanskohercegovačkog izvođača sevdalinki Boža Vreća izrodila je ,,Revoluciju”.
,,Revolution” je, kako podsjeća Vrećo, instrumental francuskog kompozitora Džan-Mišel Žara i danas se navršava 30 godina otkako je numera objavljena.
– To je omaž Žarovom radu i nadam se da će vam se dopasti. Ja sam napisao tekst i jako sam ponosan zbog toga. Žan-Mišel Žarovu muziku slušam od malena i baš sam srećan da sam dio ove saradnje sa dragim Stefanom Milenkovićem i Sudar Percussion ansamblom. Sjajno se sve uklopilo – prenio je utiske Božo Vrećo iz ove saradnje putem službenog Facebook profila.
Sudar Percussion istakli su da se raduju saradnji i pozvali pratioce na Facebooku da uživaju u numeri.
Režiju spota potpisuju Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.
– Spot na kojemu smo Igor i ja radili preko nekoliko mjeseci na više lokacija sa predivnim vrhunskim muzičarem Stefanom Milenkovićem u Dubrovniku, jedinstvenim Božom Vrećom na Pagu koji potpisuje i pjeva predivan ljubavni tekst, Martom djevojčicom anđelom koja je ušla u nas svijet da nas probudi i ukaže na promjene koje se događaju. Sudarovci svi do jednog originalni, no to ništa ne bi bilo da moj dragi Branimir i Nicolas nisu fenomenalno prearanžirali stvar Dž.M. Žara koja ovih dana slavi svojih 30 godina postojanja. Bravo za sve. Stvorila su se nova predivna prijateljstva. Jako sam srećna da REVOLUTION napokon možemo podijeliti sa vama. Jedva čekam Vaše reakcije – prenijela je i Sandra Mihaljević svoje utiske na službenom Facebook profilu.

B.R.
Foto: Screenshot

One Response to OBRADA NUMERE ŽAN-MIŠEL ŽARA: Sudar Percussion, Milenković i Vrećo donijeli ,,Revoluciju”