MAGAZIN PREPORUKA

RYANAIR: Nova pravila za unos prtljaga od 15. januara

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair uvodi nova pravila oko unosa kabinskog prtljaga u avion od 15. januara, a kao razlog za pomjeranje odluke navode da žele da se putnici još više upoznaju sa novim pravilom, navodi sajt Fly from Niš.

 

Uslijed sve većeg korišćenja unosa dva besplatna prtljaga u avion (mala torba i kabinski prtljag) koje prouzrokuje velika kašnjenja i odlaganja letova prije svega zbog malog broja slobodnog mjesta u putničkoj kabini Ryanair će od 15. januara 2018.godine primjenjivati sljedeća pravila:

Putnicima sa ,,Priority” ukrcavanjem u avion (uključujući i Plus, Flexi Plus & Family Plus) biće omogućeno da u putničku kabini unesu dva prtljaga(malu torbu i kabinski prtljag). ,,Priority” ukrcavanje se može kupiti prilikom kupovine karte na sajtu Ryanair-a po cijeni već od 5€ ili naknadno po cijeni od 6€ sve do jednog sata prije samog leta.
Putnici koji nemaju ovakav vid ukrcavanja u avion biće omogućeno da unesu malu torbu i svoj kabinski prtljag moraće da ostave prilikom izlaza iz gejta, a koji će se besplatno staviti u prtljažnik aviona.

Ryanair je od 6. septembra prošle godine povećao broj nosivosti čekiranog prtljaga sa 15 kg na 20 kg. Za 20 kg putnik može za čekirani prtljag platiti 25€.

Iz Ryanair-a poručuju da se nadaju da će na ovaj način motivisati one putnike koji nose sa sobom dva prtljaga u putničku kabinu, da veći prtljag čekiraju i samim ti da se izbjegnu nepotrebne gužve odnosno kašnjenja ili odlaganja samog leta.

Inače i Wizz Air od zimske sezone primjenjuje nova pravila oko unosa prtljaga u avion, a više o tome možete pročitati ovdje.

Izvor: fly from nis