DRUŠTVO PREPORUKA

DEKORACIJA DOMA ZA BOŽIĆ: Budite svoji, poigravajte se sa bojom i svijetlom

Dom enterijeristkinje Danijel Rolins (foto: Sarah Dorio)

Kada je dekoracija doma za Božić u pitanju, enterijeristi su složni: iskoristite ono što već imate u kući ili ispred nje. Lišće, šišarke, brusnicu, bijele tanjire, crvene salvete, svijeće, staklenu vazu, staklene posude… Neka ,,manje bude više”, urađeno sve sa stilom i odmjereno.

Foto: Meredith Matsakis

Kreativna direktorica i osnivačica kompanije ,,Design works international” Nensi Fajer ovog Božića došla je na divnu ideju, pa je tako izmislila ,,wishing window”, odnosno prozor sa željama. Uzela je LED svijetla, eukaliptus, žicu, sve to povezala i zamolila goste da napišu želje i pričvrste ih za to. Prozor je imao pogled na Central park u Njujorku. Kaže da su nam u ovom trenutku, svugdje u svijetu, potrebne dobre želje i radost, te da je ovo dodatno lijep i kreativan način izražavanja.
Enterijeristi predlažu i poigravanje sa bojama i svjetlom.

Predlog dekoracije stola Bani Vilijams (foto:Ballard Designs)

Logan Jost, enterijerista sa Menhetna, podsjeća da bi dekoracija trebalo da bude u skladu sa postojećim bojama u prostoriji, jer često viđa one koje to nisu. Kada je riječ o uređivanju stola za Božić, Jost u centar postavlja mali vijenac sa niskom širokom staklenom posudom ispunjenom cvijećem. Crvene ruže i tulipani njegov su izbor.

Foto: Cal Bingham for the Bouqs Company

Enterijeristkinja Lusinda Senford predlaže crvene i zlatne nijanse koje u kombinaciji sa zelenom čine dekoraciju stola luksuznom. Predlaže i bijele porcelanske tanjire na kojima se postavlja jednostavna dekoracija ili pribor za jelo umotan u salvetu sa prstenom.

Predlog dekoracije stola Lusinde Senford (foto: Jeff Gilbert)

Predloge enterijeristkinje Trejsi Strendž Vots možete pogledati u slajderu, a on se odnosi na izražavanje kreativnosti kroz ručnu izradu.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.