DRUŠTVO PREPORUKA

DIREKTORAT ZA VANREDNE SITUACIJE: Nema razloga za paniku

Direktorat za vanredne situacije poručio je građanima da nema razloga za paniku povodom jačeg zemljotresa koji je danas pogodio Crnu Goru.
– Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu – saopšteno je iz MUP-a.


Kako su poručili, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova već aktivno djeluju na terenu u više opština u sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres.


– Za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke – ističu oni.

Direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa saradnicima obići će tokom dana ova područja kako bi se sa predstavnicima lokalnih samouprava na licu mjesta informisao o stanju objekata kao preduslovu za donošenje odluka o daljim aktivnostima u cilju sanacije eventualne štete.
Izvor: CdM