PREPORUKA SPORT

JESTE LI IZNENAĐENI?: Matić otkrio šta Ibrahimović sluša od muzike u svlačionici

Foto: Getty

Srpski fudbalski reprezentativac i igrač Mančester junajteda Nemanja Matić treći put je proglašen fudbalerom godine u izboru 16 kapitena superligaških klubova koji, tradicionalno, organizuje list ,,Večernje novosti”.
,,Novosti” su Matića zatekle u pretprazničnom raspoloženju, sa porodicom u Mančesteru.

– Sada smo supruga, sin, ćerkica i ja zajedno. A, za Novu godinu ćemo da se pozdravimo preko ,,skajpa” ili ,,vajbera”. Ne sjećam se kada sam posljednji put 31. deecembra u ponoć bio sa svojima – podsjeća ih Matić da će u novogodišnjoj noći biti u karantinu u Liverpulu pred duel sa Evertonom 1. januara.
Junajted je juče slavio 2:0 protiv Evertona.
Matić za ,,Novosti” dodaje da mu izuzetno prija atmosfera sa mnogo uzajamnog poštovanja u Junajtedu.
– Realno, čak 90 odsto igrača Junajteda čine prave zvijezde. Ali, Mančester junajted je navikao da u svojoj slavnoj istoriji uglavnom ima majstore u svom timu. Međutim, najljepša stvar je što se niko od tih igrača u svlačionici, na treningu, u karantinu ili na terenu ne ponaša kao zvijezda – kaže Matić.
Mančester siti je poprilično odmakao u trci za titulu, ali nema predaje kod Matića, saigrača i posebno trenera Žozea Murinja.
– Mnogo su nam odmakli i moram da priznam da igraju veoma dobro. Međutim, vaspitavan sam fudbalski tako da ne želim da odustanem od trke i nade sve dok ona postoji. Možete samo da zamislite kakav je Murinjo po tom pitanju. Mi ćemo našu trku da vodimo do kraja – naglašava Matić za ,,Novosti”.
Matić je otkrio i što to saigrač Zlatan Ibrahimović sluša od muzike u svlačionici.
– Nas dvojica smo jedini igrači koji ne komuniciraju na engleskom ili portugalskom. Pričamo na ,,našem” jeziku i svakodnevno je tu mnogo šala i smijeha. Sa Zlatanom je uvijek opušteno. U svlačionici pušta narodnjake za koje sam i ja prvi put čuo – kaže Matić uz osmijeh.
Što se tiče učešća Srbije na SP u Rusiji, očekuje ih jaka grupa.
– Brazil je apsolutni favorit i tu nema nikakve dileme. Kostarika, Švajcarska i mi smo selekcije prilično sličnog kvaliteta, ali ulogu blagog favorita u ovom trouglu dajem Švajcarskoj. Njihova trenutno osma pozicija na FIFA rang-listi je jedan od pokazatelja kakav nas protivnik čeka u 2. kolu u Kalinjingradu. Ali, najvažnije da pobjedom započnemo Mundijal sa Kostarikom u Samari. Naravno, ako se bilo kome od nas ukaže prilika da iznenadimo Brazil ili iskoristimo neki njegov kiks, trebalo bi da je iskoristimo – vjeruje Matić.
Prir. B.R.