ART PREPORUKA

ROCK NEW YEAR – KOTOR 2018: Publika pjevala sa ,,Letu štuke“, ,,Partibrejkersima“, ,,Električnim orgazmom“, Rambo Amadeusom i LUTBM

Ako je iko ikada i mogao pomisliti na trenutak da je rokenrol zamro u Crnoj Gori, prevario se. Itekako je budan, a najbolji dokaz za to jeste sinoćnji doček ,,Rock New Year – Kotor 2018“.

Publika je na Trgu od oružja bila ,,naoružana“ glasovima, a izvođači porukama koje su prenijeli kroz pjesme.
Prvi su pred domaćom publikom zapjevali i zasvirali članovi kotorskog sastava ,,Light Under the Black Mountain“.
Nakon njih, na scenu su stupili članovi bosanskohercegovačke grupe ,,Letu štuke“ i nastup otvorili numerom ,,Kao na zapad“.
– Dobro veče, Kotor! Radujemo se zajedno u ,,najluđoj“ noći – pozdravio je publiku frontmen Dino Šaran i zapjevao numeru ,,Proteini i ugljikohidrati“.
Pjevala je publika sa ,,Letu štukama“ horski numere ,,Minimalizam“, ,,Šutiš“, ,,Paranoja“, ,,Mjesto za dvoje“, ,,Nikola Tesla“ i druge, a premijerno je u Crnoj Gori izvedena i pjesma ,,Bože zdravlja“ s predstojećeg albuma.
Nastup je završen udruženim pjevanjem Šarana i publike u numeri ,,Sunce“.
Publika je pjevala i uz Ramba Amadeusa, od ,,Sokolovog grebena“, s kojom je otvorio nastup, do ,,Čobane, vrati se“, s kojom je zatvorio. On je pohvalio organizatore za potez da se pozovu rok bendovi.  I Rambo Amadeus je sinoć pominjao Teslu, kao i Njegoša i mnoge, govoreći na engleskom jeziku o karakteru i o tome kako se čovjek s tim rađa. Cijelu ovu lijepu besjedu o karakteru pratio je Rambov specijalni gost, saksofonista sa Novog Zelanda i potvrdnuo klimao glavom. Oduševio je ovaj gost publiku i kada se na kraju, u pjesmi ,,Čobane, vrati se“ na sceni pojavio sa gajdama i u kiltu.
Bakljada, puno poruka, puno ljubavi i puno energije obilježili su nastup ,,Partibrejkersa“ koji su uveli publiku u 2018. godinu. A prva pjesma koju su oni otpjevali u 2018. jeste ,,Sitna lova“ i stih ,,Nađi nekog ko te voli, spasi svoj život goli“. Canetova čestitka za Novu godinu bila je ,,Živi bili, ne dajte se ološu!“ i ,,Bože, pogledaj nas, neka ova godina bude bolja nego prošla.“ Cane je sve vrijeme kroz pjesmu i riječi slao poruke publici, poput one ,,gubimo ako se plašimo“. Nije ni publika na ovaj koncert došla ,,praznog“ srca, glasa, ali i ruku, pa je tako jedan od fanova ,,Partibrejkersa“ neumorno u prvom redu širio transparent s porukom ,,Puno ljubavi“. Nastup je simbolično završen pjesmom ,,Molitva“.
,,Električni orgazam“ predstavio se svojim najvećim hitovima, pa je tako publika pjevala i plesala uz ,,Bejbe ti nisi tu“, ,,Ja sam težak kao konj“, ,,Ne postojim“, ,,Debela devojka“, ,,Kako bubanj kaže“, ,,Igra rokenrol cela Jugoslavija“ i druge.

This slideshow requires JavaScript.


Organizatori ove manifestacije su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor. Večeras nastupaju ,,Veliki Prezir”, ,,Stray Dogg”, ,,Obojeni Program”, ,,,Let3” i ,,DISCIPLIN A KITSCHME”.
Tekst i foto
: B.R.