HOROSKOP

Prognoza za period od 1. do 8. januara

Ovan
 
Početak godine donosi Ovnovima povoljniju materijalnu situaciju. Izražena je potreba za obrazovanjem ili doškolovavanjem. Onima rođenim u prvoj dekadi znaka predstoji stupanje u zajednicu, to može biti početak nove veze, prijateljstva ili zasnivanje braka. Kraj sedmice može vam donijeti zdravstvene komplikacije, pogoršanje ili naglo izbijanje bolesti. U tom periodu poseban oprez u saobraćaju.

Zdravlje – osjetljiviji ste nego inače. 
 
Bik
 
Već od prve sedmice januara počinje jedan važan period u kojem ćete završiti zaostale obaveze i krenuti naprijed, prema ostvarenju ranije zacrtanih ciljeva. Bikovima je veoma važna ljubav, tako da je period u prvom dijelu godine vrlo povoljan i za ljubavne početke, vjeridbe, vjenčanja, ulazak u nove ljubavi, ali i oslobađanje od dosadašnjih mučnih odnosa ili životnih situacija.

Zdravlje – mogući nezgodni planetarni uticaji, pa se čuvajte nezgoda, sukoba i budite pažljivi u saobraćaju.
 
Blizanci
 
Prva sedmica ove godine za Blizance predstavlja period izazova i životnih iskušenja, nepredvidivih situacija i korjenitih promjena. Smjenjuje se period nezadovoljstva sa periodima u kojima imate mnoštvo planova. Moguća nova poslovna ponuda. Čuvajte se situacija u kojima se obilazi zakon ili se čine protivmoralne radnje.

Zdravlje – vrlo osjetljivo, imunitet vam je slab. Pažljivo kad rukujete električnim uređajima.
 
Rak
 
Rakovi već na početku godine počinju da razmišljaju o promjeni posla ili o dodatnim poslovnim obavezama. Postoje početne teškoće, pa dobro provjerite sve moguće prepreke prije nego što uložite novac u novi posao. Na ljubavnom planu većini Rakova ovo je mirna sedmica koju provode uz dragu osobu.

Zdravlje – osjetljivo, naročito kod Rakova rođenih u drugoj dekadi. Mogući i zdravstveni problemi s respiratornim organima.

Lav
 
Povoljnosti koje su počele u decembru prošle godine nastavljaju se i u prvoj sedmici ove. Iskoristite prvi dio sedmice da dobijete podršku od važne osobe. Može se desiti da, usljed neispunjenih očekivanja, neki Lavovi prekinu dosadašnje prijateljtvo ili poslovno partnerstvo.  Na ljubavnom planu, sa dragom osobom imate stabilan i korektan odnos.

Zdravlje –Poštujte potrebe organizma za odmorom. Provjerite kardiovaskularni sistem.
 
Djevica
 
Iskoristite pozitivnu energiju za nove početke naročito na poslovnom planu i na planu rekreacije. Poslovna situacija je još od prošle godine prilično napeta. Planete ukazuju na to da je novo što dolazi u vaš život bolje od prethodnog. Na ljubavnom planu postoji mogućnost da se upustite u vezu sa osobom koja vam se sviđa već duže vrijeme. Moguće renoviranje, uređivanje i prodaja nekretnina. Zdravlje – slab imunitet doprinijeće da se povremeno loše osjećate.

Vaga
 
Vage rođene u trećoj dekadi znaka ovih dana razmišljaju o neizvjesnoj budućnosti i pripremaju se za nju. Na samom početku godine pokušavate da realno sagledate svoje mogućnosti i svoj odnos sa partnerom i ljudima kojima ste okruženi. Osobe rođene u prvoj dekadi ovog znaka iznenadiće okolinu naglim odlukama. Kod većine Vaga ove promjene se dešavaju u partnerskim odnosima, a samo kod nekih na poslovnom planu.

Zdravlje – pojava i aktiviranje nekih od ranije neizliječenih bolesti biće aktuelna.
 
Škorpija
 
Poznanstva ili kontakti sa ljudima koje ste realizovali krajem prošle godine ponovo će biti aktuelni od januara. Ako imate partnera, ulazite u novu i bolju fazu vaših odnosa, a ukoliko ste slobodni, na pomolu je nova ljubav. Mnoge Škorpije koje nijesu u braku, započeće zajednički život sa partnerom. Ovo je povoljan period za razmišljanje o preuređenju doma.

Zdravlje – bolovi u želucu.
 
Strijelac
 
Strijelčevi kao da žele da pripreme teren za nove životne izazove. Promjene koje budete sproveli u prvom dijelu sedmice rezultiraće odličnom šansom i prilikom za proširenjem posla. Ova sedmica je povoljna i za ljubav. Oni koji imaju partnera, uživaće u ljubavnom odnosu i planirati putovanja. Slobodni Strijelčevi pokušavaju da naprave korjenite promjene u ljubavnom životu.

Zdravlje – slabog ste imuniteta, pa povedite računa o ishrani.
 
Jarac
 
Mnogi Jarčevi od prošle godine ozbiljno razmatraju mogućnost da promijene posao i to će, vjerovatno, ostvariti već tokom ovog mjeseca. Neki članovi porodice traže vašu pomoć naročito oko promjene uređenje doma. Onima koji imaju partnera, ovaj period je povoljan za napredak u partnerskim odnosima. Slobodni Jarčevi fokusirani su na traženje srodne duše.

Zdravlje – problemi sa organima za varenje. Preporuka – promijenite način ishrane.
 
Vodolija
 
Karakteristično za prošlu i početak ove godine je da novi ljudi  ulaze u vaš život. Na poslovnom planu, aktiviranje povremenog dodatnog posla donosi zaradu. Na emotivnom planu istaknuta je vaša potreba da se osamite. Povoljan period za ljubav je kraj ove i početak sljedeće sedmice. Oni koji imaju partnera mogu očekivati razmirice i svađe koje neće ostaviti ozbiljne posljedice.

Zdravlje – dobro. Visok pritisak regulišite ishranom.

Ribe
 
Ribama je tokom ove sedmice aktivirana mašta, inspirisane su i s jako izraženom potrebom da budu samo u svom svijetu imaginacije. Planove povezane sa poslom imaju velike šanse da ostvare već početkom sljedeće sedmice. Ovo je povoljan period i za emotivne veze, pa mnoge Ribe započinju zajednički život sa partnerom. Oni koji su od ranije u stabilnim odnosima doživjeće manje oscilacije u vezi. Zdravlje – osjetljivi ste i ne prija vam hladno vrijeme.