DRUŠTVO SLAJDER

KOTOR: Ovako je bilo na dočeku Nove godine za djecu

Cjelodnevna manifestacija Novogodišnje bajka – doček Nove godine za djecu u Kotoru, održana je juče, u prisustvu više od hiljadu posjetilaca koji su uživali u bogatom programu za mališane.

Veličanstveni program organizovan je od jutarnjih do večernjih časova, a organizatori, NVO Karampana i Turistička organizacija Kotor, priredili su do sada najbogatiji program za mališane.Prijatelj manifestacije je kompanija Luštica Bay.

-Velika novogodišnja čestitka svim mališanima poslata je uspješno iz Kotora, uz želje za dobro zdravlje i što više radosti svoj djeci svijeta- saopštila je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

Djeda Mraz i vilenjak, njihovi brojni pratioci isporučili su na više adresa više od 1500 poklona i paketića, i tradicionalno posjetili dječije odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru i porodilište gdje su priredili predstavu i muzički program. Malim pacijentima podijeljeni su paketići sa igračkama i slatkišima, a Mrazove pomoćnice u pakovanju paketića, službenice Turističke organizacije Kotor, upakovale su u paketiće i želje za brzo ozdravljenje. Novorođenim stanovnicima Boke koji su “pozirali” u crvenim odjelcima, Djeda Mraz je poželio dobro zdravlje i dug život.

Prethodno su Djeda Mraz i Vilenjak napravili đir po kotorskim naseljima, i putem razglasa pozivali mališane i odrasle na doček i super zabavu u 16 časova na glavnom gradskom trgu – Trg od Oružja. Spustivši se sa “Sat kule”, Djeda Mraz je podijelio paketiće svim posjetiocima, a mališani, horovi, glumci nastavili su razigranu zabavu.

Dječiju Novu godinu karakteriše i humanitarni dječiji bazar u kojem učestvuju mališani.

Manifestacija je održana u okviru projekta “Od Božića do Božića”.

Mn.M.