ART PREPORUKA

BUDVA: Bajaga i ,,Instruktori” obasjali trg ljubavlju

Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od posljednjih muzičkih romantika nekadašnje Jugoslavije, sa svojim ,,Instruktorima” ispunio je sinoć budvanski trg ispred zidina Starog grada ljubavlju.
Pjevala je publika, od najmlađih do najstarijih, uglas s njim sve pjesme, iz srca, baš kako su ,,Instruktori” i on to pružali njima.
– Hvala vam. Ljubim vas – govorio bi Bajaga tokom koncerta.
Bila je to prava čarolija, a počela je u 22.30 sati pjesmom ,,Sa druge strane jastuka”.
– Veliko je zadovoljstvo po ko zna koji put da sviramo ovdje. Želim da napravimo lijepu noć i da vas tako uvedemo u novu godinu – kazao je Bajaga.
Uslijedile su ,,Red i mir”, ,,Godine prolaze”, ,,Dobro jutro”, ,,Ako treba da je kraj”, ,,Verujem – ne verujem”, ,,Ovo je Balkan”, ,,Lepa Janja ribareva kći”, ,,Kad hodaš”, a nakon izvedene pjesme ,,Dobro jutro džezeri”, publika je Bajagi i ,,Instruktorima” doviknula ,,bravo, majstori!”.
Divan prizor sinoć je viđen kada su svijetla telefona i šibica, na molbu Bajage, obasjala trg u pjesmi ,,Zažmuri”.
Zadnja numera koja je otpjevana u regularnom dijelu bila je ,,Montenegro”.
Bajaga i ,,Instruktori” su se poklonili publici, ali ona nije željela da se ovo veče završi pa je tražila još.
Na binu je nakon nekoliko minuta izašao klavijaturista Aleksandar Lokner, a odmah za njim i Bajaga. Publiku je tada Bajaga uveo u svoju ,,Prodavnicu tajni”, kako je naziv albuma sa kojeg je pjesma koju je prvu otpjevao na bis ,,Od kad tebe volim”. U toj ,,Prodavnici tajni” bio je i jedan ,,Ruski voz”. Za kraj je Bajaga ostavio najvažniju poruku u pjesmi ,,Samo nam je ljubav potrebna” sa albuma ,,Jahači magle”.
Još jedan poklon publici Momčila Bajagića Bajage, klavijaturiste Aleksandra Saše Loknera, gitarista Živorada Žike Milenkovića i Marka Nježića Kiće, basiste Miroslava Cvetkovića Cveleta i bubnjara Čeda Macure. Publika je tražila još jedan bis i pjesmu ,,Tamara”, ali ovoga puta, u 00:50 sati, zaista je bio kraj.
Bajaga je neposredno pred koncert u razgovoru sa novinarima rekao da opet ulazi 2. januara u studio i da se nada novom albumu krajem marta. Upitan za naziv albuma, ostao je doslijedan.
– Naziv je – nema šanse da vam kažem – rekao je on.
Poželio je svima zdravlje i sreću u 2018. godini.
Prije Bajage i ,,Instruktora” publika je uživala u muzici Jack Lupina & „Gorostasa“, koji su se predstavili obradama inostranih rok hitova.
Tekst i foto: B.R.

kud duga

2 Responses to BUDVA: Bajaga i ,,Instruktori” obasjali trg ljubavlju