PREPORUKA SPORT

SVEČANOST FSCG U ,,HILTONU”: Savić opet najbolji, Vukotić trener godine

Foto: FSCG

Drugu godinu zaredom Stefan Savić je proglašen za najboljeg crnogorskog fudbalera. As madridskog Atletika do­bio je naj­vi­še gla­so­va tre­ne­ra i ka­pi­te­na pr­vo­li­ga­ških cr­no­gor­skih eki­pa, u tra­di­o­ci­nal­nom izbo­ru FSCG.

Na sve­ča­noj ce­re­mo­ni­ji, odr­ža­noj u kri­stal­noj sa­li ho­te­la „Hil­ton”, cr­no­gor­skom re­pre­zen­ta­tiv­cu pri­znanje je uru­čio pred­sjed­nik FSCG De­jan Sa­vi­će­vić.

– Ova nagrada za mene je veliko zadovoljstvo i motiv više da svoju zemlju predstavljam na pravi način. Volio bih da ovo priznanje sljedeće godine pripadne nekom drugom. Nastaviću da promovišem Crnu Goru sa grbom na grudima – rekao je Savić na ceremoniji proglašenja.

Savić je imao 88 glasova, čak 50 više od drugoplasiranog Stevana Jovetića. Treće mjesto pripalo je Adamu Marušiću sa 16 glasova.

Za najboljeg igrača Telekom 1. CFL izabran je napadač Sutjeske Igor Ivanović. Špic Budućnosti Miljan Vlaisavljević osvojio je drugo, a talentovani fudbaler Zete Nikola Krstović treće mjesto.

Kada je u pitanju trener godine, Miodrag Vukotić je u neizvjesnoj trci, sa dva glasa više, pobijedio Nikolu Rakojevića. Aktuelni strateg Rudara je sa ekipom Budućnosti prošle sezone osvojio šampionsku titulu. Treće mjesto u ovom izboru pripalo je Dušku Vlaisavljeviću.

Komisija za omladinski fudbal FSCG za najperspektivnije mlade igrače proglasila je člana Javora Aliju Krnića, Iliju Vukotića iz Benfike i golgetera Zete Nikolu Krstovića.

Za najboljeg futsal igrača u godini na izmaku proglašen je golman Titograda i crnogorske reprezentacije Dragoljub Despotović.

Izvor: CdM