PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Tumbaković ostaje, promijenjeni selektori mlađih selekcija

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Ljubiša Tumbaković biće selektor naše fudbalske reprezentacije i u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, potvrđeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSCG.

Iskusni stručnjak dobio je povjerenje čelnika naše kuće fudbala i potpisao novi dvogodišnji ugovor nakon što je u prethodnom ciklusu za Mundijal odlično vodio tim, koji je do posljednjeg kola bio u igri za plasman u baraž iz jedne od najjačih kvalifikacionih grupa.

Naš tim je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrao dopadljivo, za gol više, a da nije bilo nesrećnog poraza u Jerevanu, ,,sokolovi” bi vjerovatno bili u plej ofu za mjesto za Mundijalu.

Tumbaković je djelimično podmladio nacionalni tim, dao šansu nekim novim igračima, koji su pokazali da će u godinama koje dolaze biti važan dio reprezentacije.

Javnost je po pitanju njegove budućnosti uglavnom bila nepodijeljena, pa će sigurno srpski stručnjak imati veliku podršku i ciklusu za evropsko prvenstvo.

Pored kvalifikacija za kontinentalni šampionat, naš tim čeka i prvi nastup u Ligi nacija kroz koju je takođe moguće doći do prvenstva Evrope.

– Izvršni odbor zahvalio se Aleksandru Miljenoviću, Borisu Miličkoviću i Dervišu Hadžiosmanoviću na dugogodišnjoj saradnji i doprinosu koji su ostavili u radu sa reprezentativnim selekcijama i imenovao Milorada Pekovića, Gorana Perišića i Mirka Marića na selektorske pozicije u trajanju od jedne godine.

Peković će obavljati funkciju selektora omladinske reprezentacije, Perišić će voditi našu najmlađu selekciju (pioniri) dok će Mirko Marić biti zadužen za sve ženske selekcije.

Obren Sarić, koji je prethodne dvije godine vodio pionirsku selekciju, u narednih godinu dana biće na čelu kadetske reprezentacije, dok je Svetu Ljesaru produžen mandat na mjestu selektora Futsal reprezentacije Crne Gore.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici usvojio izvještaje komisija FSCG o jesenjoj polusezoni i kalendar takmičenja za proljećni dio takmičarske sezone 2017/2018. Telekom 1. CFL nastavlja se 20. februara dok će Druga liga startovati 4. marta. Posljednje kolo Telekom 1. CFL i Druge lige igra se 26. maja, dok je finale Kupa Crne Gore zakazano za 30. maj.

IO je prihvatio izvještaje Grassroots kancelarije FSCG, Centra za edukaciju trenera FSCG i Školskog fudbalskog saveza FSCG i verifikovao odluke Odbora za hitna pitanja FSCG.

Takođe, Izvršni odbor je prihvatio zahtjev FK „Zeta“ za pomoć u izgradnji reflektorskog osvjetljenja i uputio poziv svim klubovima da u narednom periodu, u partnerskom odnosu sa FSCG, pristupe izgradnji reflektora na svojim stadionima”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Izvor: CdM