MAGAZIN PREPORUKA

SPORTSKI KONJIČKI KLUB ,,BUDUĆNOST”: Održana novogodišnja manifestacija “Praznični karusel“

Sportski konjički klub „Budućnost“ juče je sa svojim partnerima organizovao novogodišnju žurku pod nazivom „Praznični karusel“, u konjičkom centru „Vranac“. Ova, već tradiocionalna, manifestacija bila je namijenjena prvenstveno djeci i mladima sa smetnjama  u razvoju, kao i njihovim vršnjacima školskog uzrasta s ciljem socijalne inkluzije u smislu druženja, interakcije i socijalizacije jednih i drugih.

Djeca su uživala u bogatom  zabavnom programu, u kojem su, pored Djeda Mraza, i dodjele 350 paketića, učešće uzeli animatori i zabavljači za djecu, žongleri, štulari, zatim  grupa Don Bosko zongleri, maskote…. Program je i ove godine vodio omiljeni dječiji zabavljač Žarko Žabac,Kodi, a specijalna gošća bila je pinkova zvezdica Katarina Radulović.

-Gosti su imali priliku da pogledaju i neke naše domaće rukotvorine  koje su bile izložene na štandovima, a riječ je o predmetima i proizvodima koji su nastali implementacijom projekata koje je Konjički klub “Budućnost” realizovao sa svojim partnerima Zavodom za zapošljavanje Crne Gore  i Resursnim centrum “1.jun” iz Podgorice. Projekat nosi naziv “Ruka ruci”, a ciljna grupa  su šest nezaposlenih lica sa invaliditetom, koja će se kao učesnici u projektu, stručno osposobiti za rad u trajanju od 6 mjeseci, dok će se 4 lica nakon obuke zaposliti kako, u projektu, tako i nakon formalnog završetka implementacije projekta na period od 6 odnosno 12 mjeseci. Ovim događajem želja nam je da se kao i prethodnih godina svi zajedno okupimo, družimo i  pokažemo ljubav, pažnju i razumijevanje-kazala jeDragana Grubor, sekretarka kluba i menadžerka projekta „Ruka ruci“

Ona se zahvalila partnerima -kompaniji IDEA, NTO, NVO Građanska alijansa, kompaniji Metropolis, PG Soundu i ERSTE banci na velikoj podršci, ali i razumijevanju značaja organizacije ovakvih manifestacija. 

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.