DRUŠTVO PREPORUKA

VREMENSKA PROGNOZA: Danas obilne padavine i grmljavina

Danas će u Crnoj Gori biti oblačno sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Obilnije padavine se očekuju u drugom dijelu dana.

Vjetar povremeno pojačan i jak, na udare ponegdje i veoma jak, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 12, najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U Podgorici će biti umjereno do potpuno oblačno vrijeme, umjerena do jaka kiša. U toku dana moguć je i kratkotrajni pljusak praćen grmljavinom.

Vjetar povremeno umjeren do pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha oko devet, najviša dnevna oko 12 stepeni.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a spreman

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a kažu da su upoznati sa najavom meteorološke situacije za naredne dane te da su zatražili dodatno povećanje spremnosti svih službi na terenu.

Na Operativnom štabu je donešena odluka da se uputi dopis Opštinskim timovima za zaštitu i spašavanje o obaveznosti preduzimanja svih neophodnih preventivnih i operativnih mjera zaštite i spašavanja od mogućeg nastanka poplava i ekstremnih meteoroloških pojava, u cilju adekvatnog odgovora sistema zaštite i spašavanja na lokalnom nivou.

Operativni štab se osvrnuo i na situaciju na terenu prethodnih dana.

-Sistem je funcionisao u punom kapacitetu, te da su u najvećem dijelu ispoštovane preporuke Operativnog štaba, što je imalo za posljedicu stabilnu situaciju na terenu – kazali su oni.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje će, ističu oni, i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na području Crne Gore i reaguju u skladu sa svojim nadležnostima.