DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO SPORTA: Ju-jitsu reprezentativci nagrađeni sa 15.000 eura

Crnogorski ju-jitsu reprezentativci Dejan Vukčević, Stefan Vukotić, Vuk Dragutinović, Mirjana Martinović, Dragana Ivanoviski i Biljana Mitrović dobiće premiju Ministarstva sporta vrijednu ukupno 15 hiljada eura, kao nagradu za rezultate koje su u ovoj godini postigli na Evropskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu – najavio je ministar sporta Nikola Janović, koji je tim povodom, ugostio trofejne reprezentativce u Ministarstvu sporta.
Vukčević se na nedavno završenom svjetskom šampionatu u Bogoti- Kolumbija, okitio titulom prvaka svijeta, dok su Vukotić i Dragutinović u duo classik i duo show sistemu osvojili drugo, odnosno treće mjesto. Među najboljim crnogorskim ju-jitsu borcima su i reprezentativke Martinović, Ivanoviski i Mitrović, koje su nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Banja Luci, završile sa tri medalje – po jednom srebrnom, zlatnom i bronzanom.
Čestitajući im na izvanrednim rezultatima koji služe na čast i ponos i državi i Ju-Jitsu sportu u Crnoj Gori, ministar Janović je kazao da su premije kojim će ih nagraditi Ministarstvo sporta, znak da Vlada prepoznaje i cijeni njihov trud i rezultate, ali i dokaz da ministarstvo vodi računa i o sportovima koji nijesu na programu olimpijskih igara. To će, kako je naglasio biti cilj i novog Zakona o sportu, koji će jasno vrjednovati rezultate koje postižu crnogorski sportisti, medju kojima titulu najboljih nose i ju-jitsu borci.
Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i selektor Miloš Ašanin i predsjednik Ju-Jitsu saveza Ranko Vukotić, koji su ministru Janoviću zahvalili za pomoć i podršku koju im je, kako su kazali, nesebično pružio, omogućivši ju-jitsu reprezentaciji Crne Gore da otputuje na Prvenstvo svijeta za seniore. Uvjereni su da će, zaključili su, partnerski odnos koji imaju sa Ministarstvom sporta, dodatno učvrstiti i novi Zakon o sportu.