MAGAZIN PREPORUKA

KAKAV PREOKRET: Dječak uz kojeg je stao MMA svijet je prevara, majka traži novac

Emotivni video mladog Kitona Džonsa u kojem priča kao žrtva sveprisutnijeg ,,bullyinga” (vršnjačkog nasilja) u vrlo je kratkom roku postao viralan. Pomoć i poruke podrške pristižu mu sa svih strana, a posebno se ističu one koje dolaze iz MMA zajednice uključujući i hrvatskog teškaškog prvaka Stipa Miočića, pišu Sportske novosti.
Nažalost, poznati Belatorov kik bokser Džo Šiling tvrdi da se radi o prevari i da su svi oni koji su uplatili novac na račun ovog dječaka, zapravo žrtve besramne prevare. A navodno je u nekoliko dana na posebno otvoren račun skupljeno skoro 60.000 dolara.

Šiling je, naime, stupio u kontakt s dječakom i njegovom majkom kako bi Kitona odveo na Belatorovu priredbu te kako bi ga upoznao s borcima i malo razveselio. No, njegova majka je takvu mogućnost odbila te je htjela isključivo – novac! Dvije strane su krenule da raspravljaju kroz poruke koje je Šiling takođe objelodanio. U jednoj od poruka Kitonova majka se služi i rasističkim izrazima što je posebno razljutilo Belatorovog kik boksera.
– Dobro dobro, svi znate da mrzim rasizam. Pogledajte što neko ko tvrdi da je Kitonova majka ima reći. Ovo može biti i lažan profil koji se pretvara da je njegova mama. Ali ovo je osoba koja skuplja dobrovoljne priloge i treba je prokazati – stoji u Šilingovoj poruci.

Isti borac je snimio i video u kojem upozorava na prevaru.

I poznati TMZ se osvrnuo na moguću prevaru koja se skriva iza mladog Kitona Džonsa. Prvi račun otvoren na GoFundMe servisu pod nazivom ,,Stanite uz Kitona” više ne prima donacije nakon što su stopirane dalje uplate, a na račun je prikupljeno skoro 60.000 dolara.

Vrlo brzo je otvoren i drugi račun koji sakuplja sredstva za Kitonov božićni poklon, ali je, kako javlja TMZ i taj račun zatvoren od strane GoFundMe servisa jer se sumnja na prevaru.

Izvor: sportske.jutarnji.hr