DRUŠTVO PREPORUKA

NVO “ZDRAVA DONA MONTENEGRINA”: Aukcija likovnih radova crnogorskih akademskih slikara 18. decembra

Foto: facebook.com/Zdrava-Dona-Montenegrina

NVO „Zdrava Dona Montenegrina“ u želji da prikupi sredstva i nastavi sa radom te iduće godine proslavi deset godina postojanja, organizuje aukciju likovnih radova crnogorskih akademskih slikara. Aukcija će se održati u ponedjeljak, 18. decembra u hotelu Ramada u Podgorici.

-Žene Crne Gore trebaju vašu podršku. Promjena svijesti je jako dug, težak i zahtjevan proces. A, kada se tiče unapređenja zdravlja polovine populacije jedne zemlje, tada je iznimno potreban. Upravo to je zadatak koji je na sebe preuzela NVO ,,Zdrava Dona Montnegrina“ – poručuju iz ove NVO.

,,Zdrava Dona Montnegrina“ je društvo za borbu protiv raka dojke koje već devet dugih godina organizuje brojne uspješne akcije među kojima i prikupljanje sredstava za mamograf, opremanje dnevne bolnice na Klinici za onkologiju, doniranje računara, štampača, kopir aparata istoj klinici. Možda najvažnija aktivnost koju sprovodi je intezivan rad na buđenju svijesti crnogorskih žena o važnosti redovnog pregleda dojki koji čuva ne samo njihovo zdravlje, već i zdravlje cijele porodice.

-NVO ,,Zdrava Dona Montenegrina“ iduće godine u ovo vrijeme slaviće deset godina postojanja, ukoliko danas reagujemo i zajedničkim snagama isključimo realnu opciju zatvaranja ove važne organizacije, jer su sredstva za nastavak rada ograničena – navodi se u saopštenju.

Akademska slikarka Nina Vukčević – Čupić udružila se sa svojim kolegama akademskim slikarkama i slikarima u namjeri da ne dozvoli da se prekine važna misija koju sprovode članovi ove NVO.

-Odlučili smo da ustupimo po jedno svoje umjetničko djelo na aukciji koja ima za cilj prikupljanje sredstava potrebnih za opstanak naše ,,Done“. ,,Dona“ pomaže crnogorskim ženama, a mi pomažemo „Doni“. Nedostajete još da i vi kupovinom jednog ili više autorskih radova zatvorite ovaj krug uzajamnog dobra. Pomozimo da naše majke, ćerke, supruge, sestre, prijateljice budu zdrave i svjesne ovog realnog problema, koji jeste rješiv ukoliko se na vrijeme reaguje – poručila je ona.

Na aukciji će biti dostupna djela Milene Durutović, Gordane Kuč, Vane Prelević, Ivane Stanić, Verice Bulatović, Romana i Sonje Djuranović, Sanje Raonić, Milene Živković, Jadranke Simonović, Tijane Dujović, Tee Franc, Jovane Vujanović, Biljane Keković, Maše Jovović, Gordane Trebješanin i drugih uvaženih umjetnika. Cijene djela će biti pristupačne.

Mn.M.