PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Nenad Čanak novi trener Partizana

Foto: Marko Metlas / RAS Srbija

Kako Blicsport saznaje, novi trener košarkaša Partizana je Nenad Čanak.

Bivši kapiten crno-bijelih bio je u utorak uveče na razgovoru sa čelnicima kluba iz Humske i u četvrtak bi trebalo da sjedne na klupu umjesto smijenjenog Miroslava Mute Nikolića.

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović potvrdio je da će odluka o novom treneru biti donijeta za dva dana.

– Miroslav Nikolić više nije trener Partizana. Na utakmici Evrokupa u srijedu (20.45) protiv Bilbaoa, ekipu će predvoditi trener Aleksandar Matović, dok je za četvrtak u 15 časova zakazana sjednica Upravnog odbora kluba na kojoj će biti donijeta odluka o novom treneru i članovima stručnog štaba – rekao je Mijailović.

Čanak je prošle sezone bio prvi saradnik Aleksandra Džikića, a trenutno je trener subotičkog Spartaka i dobio je prednost u odnosu na druge kandidate.

On je igračku karijeru počeo 1992. godine upravo u Partizanu sa kojim je dva puta bio prvak Srbije i osvojio je dva nacionalna Kupa.

Nastupao je još za Kikindu, Spartak iz Subotice, Vojvodinu, Makedonikos, Albu, Lukoil, Himik, Grifoni, Tamiš, Panters, AEK iz Larnake i Železničar iz Inđije, u čijem dresu je odigrao posljednju sezonu 2011/2012.

Kao trener je bio pomoćnik u stručnom štabu Mege i reprezentacije Srbije do 20 godina, a samostalno je pored Subotičana vodio juniore Mege.

Sada je pred njim novi, najveći izazov u trenerskoj karijeri.
Izvor: sport.blic.rs