DRUŠTVO PREPORUKA

MICEV NAJAVIO: Danas i sjutra kiša, u nedjelju snijeg i na jugu

Foto: meteo.co.me

Meteorolog Branko Micev najavio je za RTCG tokom dana pogoršanje vremenskih uslova u Crnoj Gori. Padaće kiša, a biće i snijega, piše RTCG.
Micev je za sjutra najavio nestabilne vremenske prilike – kiša, pljuskovi, povremeni grmljavinski procesi, dok će na sjeveru, u višim planinskim predjelima biti susnježice i snijega sa jakim južnim vjetrom.
– U centralnim i južnim oblastima sjutra se očekuju mjestimično obilnije padavine, veća količina kiiše. U subotu naveče očekuje se prodor hladnog talasa sa sjevera Evrope, koji će zahvatiti i područje Crne Gore. Usloviće nagli pad temperature, osjetno zahlađenje, pa će u toku noću subote na nedjelju, u ranim jutarnjim satima u većini mjesta Crne Gore biće sniježnih padavina i na jugu. Samo u najnižim oblastima na jugu biće kiše – rekao je Micev za RTCG.
Na sjeveru će biti intenzivnije sniježne padavine, najavio je on.
– U nedjelju očekuje se kratkotrajno prestanak padavina, razvedravanje. Ali biće hladno – rekao je Micev, navodeći da nas u nedjelju naveče očekuje novi kišni talas.
Nestabilne vremenske prilike i padavine zadržaće se tokom cijele naredne sedmice.
– 13, 14. i 15. decembra u centralnim i južnim predjelima ponegdje se očekuju obilnije padavine, u pojedinim mjestima preko 100 litara na kvadratnom metru – kazao je Micev.
Inače, danas će u Crnoj Gori biti umjereno do potpuno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana i tokom noći se očekuju padavine. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar južnih smjerova, tokom dana u pojačanju, krajem dana i tokom noći pojačan i jak, na udare i veoma jak.
Jutarnja temperatura od minus pet do osam, najviša dnevna jedan do 13 stepeni.
Izvor: rtcg.me