ART PREPORUKA

MNE MAGAZIN I CNP NAGRAĐUJU: Osvojite karte za predstavu „Istraga“

Foto: Duško Miljanić

MNE magazin i Crnogorsko narodno pozorište nagrađuju dva čitaoca sa po dvije karte za večerašnju predstavu „Istraga“ (20 sati, Velika scena Crnogorskog narodnog pozorišta), po tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji i adaptaciji Stefana Sablića.
Dva čitaoca koja prva pošalju mail na [email protected] dobiće po dvije karte za predstavu „Istraga“.
O predstavi
“…Pitanje prirode i porijekla zla u čovjeku je , dakle, bilo inicijalna ideja za početak rada na dramskom tekstu Istraga, tekstu koji se tokom čitavog procesa pisanja divlje batrgao pokušavajaći da se oslobodi uticaja pisca i počne da živi život na koji, kao autor, ne bih mogao da utičem, barem ne u mjeri u kojoj sam želio. To se desilo i sa junacima ovog dramskog komada: oni su se odmetnuli od zbunjenog tvorca, vođeni silama koje su neuhvatljive i nerazumljive za obje strane”, kaže Aleksandar Radunović o tekstu.
U predstavi igraju: Dušan Kovačević, Srđan Grahovac, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Stevan Radusinović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Marko Todorović, Gojko Burzanović, Omar Bajramspahić i Vule Marković. Trupu čine: Vukan Pejović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđela Radović, Marija Đurić, Marija Labudović , Jelena Đukić i Pavle Popović, a djeca su: Lena Bošković i Petra Đurišić.