DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: „Cosmetics“ donirao Brajev štampač Resursnom centru za djecu i omladinu

 

Podgorička firma „Cosmetics“ donirala je danas Resursnom centru za djecu i omladinu „Podgorica“ Brajev štampač sa opremom čija je vrijednost 17 hiljada eura. Riječ je o donaciji koja je dio humanitarne kampanje „Osmijeh na licu, radost u srcu“, koju firma „Cosmetics“ realizuje od početka godine.

-Veoma smo zadovoljni što naša humanitarna kampanja „Osmijeh na licu, radost u srcu“ daje rezultate. Mi se nadamo da će ovaj štampač bar donekle olakšati i poboljšati rad ljudima u Resursnom centru- kazala je PR firme „Cosmetisc“ Jovana Novaković -Sandić.

Ona je podsjetila da akciju ne bi bilo moguće sprovesti da nije vjernih potrošača firme „Cosmetics“ koji kupujući označene proizvode u tom lancu marketa i doniraju novac u humanitarne svrhe. Ona je ujedno pozvala sve zainteresovane da se uključe i podrže ovaj vid humanitarnog rada kupujući u njihovim prodajnim objektima.

Direktorka Resursnog centara mr Mirjana Popović se zahvalila na donaciji ističući da će Brajev štampač poslužiti za prilagođavanje udžbenika, didaktičkih  i nastavnih sredstava za slabovidu djecu koja su uključena u redovan obrazovni sistem.

-Ovo je veoma korisna pomoć jer se njom podržava proces inkluzije u Crnoj Gori. Inače,  prilagođavanje udžbenika pruža svu moguću podršku obrazovnom sistemu u procesu inkluzije – istakla je mr Popović.

Novaković- Sandić je podsjetila da je firma „Cosmetics“ u okviru ovogodišnje akcije „Osmijeh na licu, radost u srcu“obezbijedila donaciju u vidu interaktivne table za Resursni centar „1. Jun“ u Podgorici dok je u Centru za sluh i govor „Peruta Ivanović“  izgrađeno dječije igralište. Do kraja godine, kako je kazala Novaković -Sandić planirano je da se određena donacija uruči i Domu Mladost u Bijeloj.

I.M.

Foto: B. Šekularac