DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Ukradene stvari iz kuće pronašla na pijaci u Gintašu

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imoviskih delikata, u kratkom roku rasvijetlili tri krivična djela.

Službenici CB Podgorica su 03.12.2017. godine lišili slobode E.R. (19) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu S.B. iz Podgorice. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 03.12.2017. godine, došao do kuće oštećene S.B. u naselju kod brda Ljubović, i upotrebom fizičke snage odvalio drveni prozor u prizemlju, a nakon toga je ušao u unutrašnjost kuće odakle je otuđio 10 pletenih ukrasnih korpi za cvijetne aranžmane, 10 kompleta posteljine i nosiljku za bebe.

Oštećena je pozvala Dežurnu službu CB Podgorica i obavijestila da je na pijaci u TC „Gintaš“ kod jednog lica prepoznala stvari koje potiču iz njene kuće.

Nakon završenog kriminalističkog uviđaja i preduzetih operativnih mjera i radnji identifikovano je lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se E.R. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnijete prethodno protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.
Uhapšeni i Alžirci

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode alžirske državljane, nastanjene u Podgorici, A.M. (25) i H.L. (22), zbog sumnje da su u Podgorici počinili dva krivična djela krađa, na štetu V.D. i P.T. Time su u kratkom roku rasvijetljena ova dva krivična djela.

Naime, sumnja se da su A.M. i H.L. oba krivična djela počinili u toku noći između 02. i 03. 12. 2017. godine, u Studentskoj ulici u Podgorici, na način što su iskoristili to što su dva vozila podgoričkih registarskih oznaka, „VW Passat“ i „Hyndai“, bila otključana. Oni su, kako se sumnja, iz oba vozila otuđili kablove za paljenje vozila, dok su iz prvog još otuđili i prsluk a iz drugog i dva ranca u kojima su se nalazili CD-ovi i vizit karte.

Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

Osumnjičena lica su, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena dva krivična djela.