DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Kamenovan objekat Doma zdravlja na Koniku

U petak, 02.12.2017.godine, oko 17 sati nepoznati počinioci kamenovali su zdravstveni objekat na Koniku. Tom prilikom je polomljen prozor na ambulanti, u kojem se u tom trenutku nalazila doktorica R.L., koja nije povrijedjena.

-Ovo, na žalost, nije prvi put da pacijenti ugrožavaju bezbijednost i živote zdravstvenih radnika, te stoga upozoravamo i opominjemo da nećemo tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i svim zaposlenima. Objekat na Koniku je posebno meta napada neodgovornih pojedinaca čime štete i svim drugim gradjanima, jer ometaju i ugrožavaju pružanje zdravstvene zaštite – kazali su iz Doma zdravlja.

Ovakvim napadima može se dovesti u pitanje bezbijednost i funkcionisanje čitavog objekta na Koniku, posebno u danima vikenda, pa se mole gradjani da pomognu u očuvanju bezbijednosti zaposlenih, reda i procesa rada jer objekat sa više desetina zaposlenih postoji radi njih i njihove zdravstvene zaštite, dodali su oni.

-Pozivamo nadležne organe da iz domena svojih ingerencija hitno preduzmu sve zakonom propisane aktivnosti i primjene sve raspoložive mjere, indetifikuju i kazne počinioce ovog nedjela i zaštite pravo zaposlenih na bezbijednost, ličnu i imovinsku sigurnost na poslu i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite – zaključuju iz Doma zdravlja.

O navedenom incidentu obaviješteno je Ministarstvo zdravlja, a Dom zdravlja je dobio punu podršku za predložene mjere na zaštiti integriteta zaposlenih i čitave ustanove.