PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Budućnost bolja od Partizana

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras Partizan pred svojom publikom u “Morači”, rezultatom 86:79 (24:20, 31:23, 16:26 i 15:10) u derbiju 10. kola regionalne ABA lige.

Podgorički tim je bolje otvorio meč, poveo sa 9:2 i priveo kraju prvu četvrtinu rezultatom 24:20. Gosti su se trgnuli u nastavku i početkom druge dionice prešli u vođstvo koje nije dugo trajalo.

Ipak, Budućnost je podigla nivo odbrane i rezultatsku prednost uspjela da prebaci na svoju stranu, da bi na odmor pošli sa 55:43.

Gosti su do kraja treće četvrtine uspjeli potpuno da anuliraju vođstvo domaćina (69:69), koji je poenima Nikole Ivanovića taj dio meča završio sa prednošću od 71:69. U posljednjih deset minuta podgorički tim konstantno je bio u vođstvu, iako je Partizan nekoliko puta bio u prilici da povede.

Lider regionalnog upisao je osmu uzastopnu, ukupno devetu pobjedu u regionalnom takmičenju ove sezone. Partizan je doživio drugi uzastopni poraz i poslije desetog kola ima polovičan učinak.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Gordić sa 19, Danilo Nikolić ubacio je 16, dok je Kajl Gibson meč zavrpio sa 13 poena. Dvocifreni su bili i Sead Šehović sa 12 i Nikola Ivanović sa 11 poena.

U beogradskom timu najbolji je bio Patrik Miler sa 22 upisana koša, dok je Vilijams Gos ubacio 14, Novica Veličković 10.

Izvor i foto: portalanalitika.me