DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Požar u studentskom domu, gorio ormar sa osiguračima

Foto: FB/Podgorički vremeplov

U Prvoj fazi Studentskog doma u Podgorici sinoć je zamalo došlo do havarije kada je izgorjela razvodna tabla za struju na šestom spratu, saznaje CdM.

Kako su potvrdili iz Vatrogasne službe, gorio je ormar sa osiguračima, a požar je ugašen za desetak minuta zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

U Prvoj fazi nije bilo struje, a studenti su u panici istrčali ispred doma. Brojne sobe su zadimljene.

-Ovo je strašno, mislili smo da će se cio studentski dom zapaliti. Odjednom smo se našli u mraku. Mnogi studenti nijesu smjeli da izađu ispred doma koliko su instalacije pucale. Od dima se ništa nije vidjelo – kaže jedna od stanarki doma.

Foto: CDM

Naša sagovornica je ogorčena na zaposlene u domu jer je, kako tvrdi, veliki broj studenata danas upozoravao na česte nestanke struje, ali su ostali bez odgovora.

-Niko nije htio da nam izađe u susret, a svi dobro znamo kolika je kiša danas padala. Hodnici su bili poplavljeni, pa i ne čudi što je došlo do pucanja instalacija – navodi ona.

Komandir Vatrogasne Službe Andrija Čađenović je dodao da je cjelokupna zgrada maksimalno pretražena da bi se uvjerili da su svi studenti evakuisani.

Na lice mjesta našlo se pet vozila sa 12 vatrogasaca.

Uviđaj je u toku, pa će se naknadno utvrditi šta je bio uzrok požara.

Izvor: cdm.me