DRUŠTVO PREPORUKA

ODLUKA: Danas počinje drugi krug za stručno osposobljavanje visokoškolaca

Generalna direktorka Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović informisala je javnost o Izvještaju o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2017/2018. godinu, koji je usvojen juče na sjednici Vlade.
Kurpejović je istakla da je za ovu godinu oglašeno 10.029 slobodnih radnih mjesta za stručno osposobljavanje, od čega je 60 odsto iz privatnog, a 40 odsto iz javnog sektora.

Kao posebno važno, Kurpejović je navela da je ove godine oglašeno znatno više slobodnih radnih mjesta, u odnosu na prethodne godine, i da postoji ustaljen trend kada je u pitanju broj korisnika – se prijavilo 3.241 korisnika, od čega je njih 2.969 ostvarilo ovo pravo, dok 272 korisnika nijesu dobila priliku da se stručno osposobljavaju.

– Ono što je važno je da je Vlada na današnjoj sjednici donijela Odluku da ide takozvani drugi krug za ovih 272 korisnika koji su već prijavljeni za učešće u Programu, a samo nijesu dobili poslodavca i oni će od preostalih 7.000 mjesta biti u prilici da biraju novog poslodavca u skladu sa njihovim traženim kvalifikacijama kako bi se i oni u narednom periodu stručno osposobljavali – navela je juče generalna direktorka Mubera Kurpejović.

Rezultati analize pokazuju da je od preko 14 hiljada korisnika koliko ih je učestvovalo u programu, njih oko 48 odsto, odnosno skoro sedam hiljada, nastavilo radni angažman.

Kurpejović je naglasila da od 1. do 5. decembra traje drugi krug, te da se nada da će i preostala 272 visokoškolca pronaći zaposlenje.

Izvor i foto: kodex.me

One Response to ODLUKA: Danas počinje drugi krug za stručno osposobljavanje visokoškolaca

  1. tackasta mara

    01.12.2017 u 11:25

    znate li od koliko sati pocinje prijava?