PREPORUKA SPORT

DESAI U MOSKVI NOVINARU ,,NOVOSTI”: Pozdravite mi puno Dežana Savićevića

Desai sa izvještačem ,,Novosti” (Foto: novosti.rs)

O tom finalu Lige šampiona i golu Dejana Savićevića (lob sa ivice šesnaesterca preko Zubizarete) još se priča, piše specijalni izvještač ,,Večernjih novosti” iz Moskve Nedeljko Iljukić. Milan je 1994. godine u Atini ,,išamarao” Barselonu sa 4:0, a posljednja dva gola dali su Savićević i Marsel Desai. S druge strane terena bio je Hristo Stoičkov koji je sa Gvardiolom, Romariom, Zubizaretom i ostalima bio nijemi posmatrač onoga šta rade pomenuta dvojica, Tasoti, Panući, Maldini, Boban…
,,Novosti” su danas na dva kraja Moskve naletjele baš na legendu Milana i legendu Barselone. Obojica nasmijani, Marsel Desai (49) brine brigu o Francuskoj, a Hristo Stoičkov (51) brine malo i o Srbiji.
– Vi ste iz Srbije? Pa, i Dežan Savićević je iz Srbije. Pozdravite mi puno Dežana – zbunio se malo Marsel koji i dalje misli da Srbi i Crnogorci žive u istoj državi.
Ko će da mu zamjeri, kada u pres centru i danas Amerikanci sa NBC televizije miješaju Srbiju, Siriju i Sajberiju (Sibir)…
Nema sumnje da će Desai navijati za Francusku, priznao nam je to u pres centru.
– Moji preci su iz Gane, ja sam igrao za Francusku 11 godina. Naravno da ću da navijam za Francusku. Ne bi bilo loše da Srbija bude sa nama u grupi – za jedan ,,cio” minut razgovora uspio je da nam kaže Desai, svjetski (1998) i evropski prvak (2000) sa ,,galskim pjetlovima”.

Na drugom kraju Moskve u jednom luksuznom hotelu, utegnut u odijelo, Hristo Stoičkov daje ranije zakazane intervjue na tri jezika: španskom, bugarskom i engleskom. Sa njim smo mogli i na srpskom…

– Ej, Srbi… Sad iznenadite. Sad vam je prilika. Kada ćete ako ne sada? Očekujem da budete jedna od senzacija Mundijala. Uz Srbiju, možda iznenade još Island, Južna Koreja – dao se u prognoze slavni Bugarin.

Nismo ni stigli da mu kažemo da smo nekoliko sati ranije vidjeli Marsela Desaija. Priča o finalu Lige šampiona od prije 23 godine onda sigurno ne bi bila tako vesela kao kod Francuza.

Blokada zbog Putina
Sjutrašnji žrijeb za Mundijal u Kremlju imaće dvije zvijezde. Jednu živu i jednu na postolju. Na stranu osmorica legendarnih fudbalera, među kojima su Maradona, Forlan, Blan i ostali, na stranu prelijepa voditeljka. Ipak će predsjednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin i pehar namijenjen šampionu svijeta biti u centru pažnje.
Uostalom, taj jedan čovjek i ta jedna stvar se najviše čuvaju ovih dana u prijestonici Rusije. Putin je najavio dolazak na žrijeb, a rutinske i manje rutinske kontrole traju već pet dana u Državnoj palati u Kremlju.
Što se pehara tiče, on je u trezoru centralne banke, jer vrijedi 150.000 dolara. Napravljen je od pet kilograma 18-karatnog zlata.

Izvor: novosti.rs