MAGAZIN PREPORUKA

NEGATIVNA NAGRADA NJEMAČKIH POTROŠAČA: Palac dolje za keks za bebe

Bad Homburg 28.11.17 Foodwatch überreicht Alete in Bad Homburg den “Goldenen Windbeutel” für die dreisteste Werbelüge des Jahres, es geht um einen süßen Kekes, der als Kleinkindgerecht beworben wird
Tagessatz
copyright: Monika Müller

Dobitnik ovogodišnje negativne nagrade za najdrskiju reklamnu laž koju dodjeljuje njemačka organizacija za zaštitu potrošača ,,Foodwatch” je proizvođač dječje hrane ,,Alete” za proizvod ,,Babykeks”.
– Suprotno savjetima ljekara, ,,Alete” svoj ,,Babykeks”, koji sadrži 25 odsto šećera, nudi djeci od osam mjeseci – piše u saopštenju ,,Foodwatch”-a.
Kompanija ,,Alete”, čiji se proizvodi izvoze i u Hrvatsku, je odbacila optužbe nezavisne organizacije za zaštitu potrošača i saopštila da njen proizvod ,,zadovoljava sve zakonske norme”. Osim toga je, kako je dalje navedeno, količina šećera deklarisana je na ambalaži pa tako ne može biti riječi o obmani potrošača.
Nakon što je početkom novembra postalo poznato da će ,,nagradu” za najdrskiju obmanu potrošača dobiti ,,Babykeks”, firma ,,Alete” je s ambalaže skinula opasku ,,prikladno za bebe” i najavila da će smanjiti količinu šećera u proizvodu.
Izvor: SEEbiz.eu