PREPORUKA SPORT

ŠESTI MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA U BEOGRADU: ,,Spartan” jedini učesnik iz Crne Gore

 Kompanija ,,Spartan”, sad već tradicionalno, će biti učesnik na Šestom međunarodnom sajmu sporta od 24. do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma. Sajam se održava pod sloganom “Srbija zemlja sporta”.

Djelatnost ,,Spartana” je organizovanje sportskih manifestacija, priprema i vođenje sportista, sportski turizam kao i konsultantske usluge iz svih oblasti vezanih za sport.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa sportskim savezom Beograda, Sportski savez Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

,,Spartan” će biti jedini crnogorski predstavnik na sajmu i dio ,,Spartan” tima će biti crnogorska seniorska reprezentativka Slađana Perunović, učesnica Olimpijskih igara u Londonu 2012. i Riju 2016. sa ostvarenom normom u maratonu, rekorderka Crne Gore od 800 m i četvorostruka prvakinja Balkana; njen trener Drago Musić, predsjednik Trenerske Organizacije ASCG, kondicioni trener košarkaške ženske reprezentacije na dva EP; zatim atletičarka Lidija Todorović.

Prim. Dr. Ljiljana Žižić, osnivač i rukovodilac Savjetovališta za ishranu u Institutu za javno zdravstvo Crne Gore je uvaženi član ,,Spartan” tima i na Sajmu će organizovati konsultacije gdje će se baviti pitanjem pravilne ishrane budući da je to vrlo važan segment u svakom životnom dobu bilo profesionalnih sportista ili rekreativaca.

Podsjetimo, posljednji značajni projekti ,,Spartana” su tehnička organizacija Prvenstva Crne Gore u planinskom trčanju, Memorijal “Inž. Vukašin Žižić” i Prvi Ostroški polumaraton,  koji ima tendencije da postane najmasovnija sportsko-turistička manifestacija u Crnoj Gori i regionu čiji je cilj je da u narednom periodu okupi više od 1000 učesnika.