Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Teheranu, kreću čarter letovi iz glavnog grada Irana

Danas je u Teheranu u hotelu Espinas Palace, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Montenegro Airlines-a održana poslovna radionica (workshop) između crnogorskih turističkih privrednika i partnera iz Islamske Republike Iran. Osnovni cilj organizacije ove radionice bio je uspostavljanje kontakata sa partnerima i pregovaranje o kupovini usluga i paket aranžmana.

Učesnike radionice je, u ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, pozdravila direktorica Željka Radak Kukavičić i upoznala ih sa turističkom ponudom naše destinacije, dok su predstavnici nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlines predstavili flotu i ponudu za ljetnju turističku sezonu 2018. godine.

Tokom radionice, održani su brojni sastanci sa više od 70 okupljenih predstavnika iranskih turoperatora, među kojima: Aban Gashte Aseman, Arezoo Safar Parsian, Asia 2000, Golestan Ghods, Marco Polo, Holiday Travel, Aysan Parvaz, Isfahan Travel, Safar Doustan Gharn Ham Navaz, Hamoun Parvaz, Karvan Havayi, Mobin Parvaz Sivan, Nika Gasht, Padideh 81, Roma Parvaz, Salam Parvaz, Setare Donbale Dar, Takin Seir, Tatilat i drugi. Osim turoperatora, poslovnoj radionici su prisustvovali i predstavnici turističkog udruženja Teherana.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je tokom ovog događaja potpisao ugovor o uspostavljanju čarter saobraćaja iz Teherana za Podgoricu sa turoperatorom Iran Negin Parvaz. Ugovorom je predviđena realizacija serije čarter letova za period mart i april 2018. godine, dok su aktivnosti u pravcu postizanja dogovora o nastavku saradnje za period od početka juna do kraja septembra 2018. godine u toku.

Ispred turističke privrede Crne Gore u radionici su učestvovali predstavnici hotelskih kompanija Montenegro Stars Hotel Group i HG Budvanska Rivijera, hotela Centre Ville, turističkih agencija Fly Montenegro i Kompas Montenegro, kao i predstavnici lokalne turističke organizacije Bara.

Organizacija ovakvih radionica se pokazala kao veoma uspješan model za uspostavljanje kontakata sa zainteresovanim turoperatorima sa emitivnih tržišta, naročito imajući u vidu da se namjenski organizuju za Crnu Goru i u skladu sa njenom turističkom ponudom.