MODA PREPORUKA

RADA RADONJIĆ NAKON UČEŠĆA NA ,,MJESECU DIZAJNA” U LJUBLJANI: Uspješno predstavljanje s malom crnom haljinom

 

Modna kreatorka i stilistkinja iz Kotora Rada Radonjić učestvovala je na Internacionalnoj manifestaciji ,,Brands & Signs” i na ,,Mjesecu dizajna” koja je završena 17. novembra u Ljubljani.

Ona je otvorila ovogodišnju dodjelu nacionalnih priznanja za dizajn i enterijer i izložbu trenutnih projekata prethodnih pobjednika.

– Ovo je veliki uspjeh za moju karijeru i zaista sam prezadovoljna kako je sve proteklo. Za ovu priliku kreirala sam malu crnu haljinu različitih krojeva. Za takav odjevni predmet sam se odlučila, jer je on uvijek aktuelan i lak za kombinovanje. Sa malo razlike u kroju može dobro pristajati svakom obliku tijela. Bez obzira koji stil odjeće nosimo, ono što definitivno svaka žena mora da ima u plakaru je mala crna haljina-prokomentarisala je Radonjić učešće na manifestaciji u Sloveniji.

Pojasnila je da je, zbog privatnih razloga, napravila pauzu u radu i da se  nakon predstavljanja u Ljubljani, u potpunosti posvećuje poslu i raduje  ponovnoj saradnji sa svojim klijentima, održavanju modnih revija i performansa kao i završavanju svojih knjiga “Odijevanje” i “Krojenje i šivenje”.

Podsjetimo, manifestacija ,,Brands & Signs” i ,,Mjesec dizajna” su značajni događaji koji se u Ljubljani organizuju svake godine. Ovogodišnje, 15-o izdanje je potvrdilo je uspješnost manifestacije s aspekta  turizma, kulinarstva, enterijera, mode, unikatnog nakita, rađenog od najkvalitetnijih materijala…

Ova manifestacija je veoma cijenjena i priznata u Evropi i kao takva postala je platforma za predstavljanje pojedinaca,velikih kompanija, obrazovnih institucija, uspješnih dizajnera iz cijelog svijeta.

Mn.M.