MAGAZIN MAGAZIN_IZDVOJENO

PODGORICA: Otvoren franšizni koncept -,,Cacao Beauty Center”

,,Cacao Beauty Center” otvoren je sinoć u Ulici Peka Dapčevića 66 na Starom Aerodromu u Podgorici.
On predstavlja prvu franšiznu poslovnicu ovog salona ljepote u Crnoj Gori.
Salon ljepote ,,Cacao” osnovao je 2012. godine bračni par Marija i Nemanja Čalija u Kragujevcu. Oni su učinili da se studio gradi na sinergiji „dva umijeća“ – Marijinog umijeća i profesionalizma u pružanju usluga vezanih za ljepotu, i Nemanjinog poznavanja marketinga i organizacije poslovanja. Cacao je, tako, od samog početka ustrojen kao poslovni koncept, sa jasnom namjerom da bude mnogo više od „zanatskog” salona u kojem se pružaju usluge – sa namjerom da postane zaokružen poslovni sistem.
– Nije klasičan zanat, već je iz ,,Cacao Beauty Centra” proistekla Cacao Akademija na kojoj rade. Prva franšiza je otvorena u Zagrebu, druga u Podgorici. Ovo je samo početak. Biće u Crnoj Gori ubrzo vjerovatno i akademija – rekla je Nataša Marinković iz podgoričkog ,,Cacao Beauty Centra”.

This slideshow requires JavaScript.


Ovo je, dodaje ona, oduvijek bio njen san. I to se osjetilo već na ulazu u salon. O svakom detalju i kvalitetu proizvoda vodilo se računa. Posjetioce je dočekala poruka ,,Live simply”, podsjetivši da je u jednostavnosti ljepota života.
– Moje dugogodišnje iskustvo u raznim kompanijama je doprinijelo da sada budem ovdje. Ovo što vidite je mojih ruku djelo i mog supruga. Srećna sam što sam dio ,,Cacao” tima – rekla je Marinković.

Podsjetila je na svjetske brendove čije proizvode koriste: Cuccio za manikir i pedikir, Lycon vosak za depilaciju, CLD svilene trepavice, Diego e La Palma  kozmetika za njegu lica i tijela…pa će klijent  svaki put imati isti kvalitet usluga.
Stalno usavršavanje na domaćim i internacionalnim edukativnim seminarima iz oblasti manikira, pedikira, njege tijela, a posebno u oblasti trajne šminke i njege obrva (permanent make-up i mikroblejding), brzo su Cacao uzdigli do najpoznatijeg studija za njegu ljepote u Kragujevcu. Marijina vještina i besprekorni radovi proširili su prepoznatljivost centra Cacao i van ovog grada. Sve je to vodilo novoj fazi razvoja – osnivanju Cacao microblading akademije. Cacao akademija ,,zatvara” cio franšizni koncept, pored beauty centara i drogerije. Ima svoje prostorije gdje se izvode teorijska i praktična nastava i sertifikat priznat od ministarstva. Za nju se s pravom može reći da je među najboljima u Srbiji. Spektar obuka, kao i broj predavača i saradnika, značajno je proširen, i danas akademija pruža usluge edukacije i obuke za, praktično, sve usluge njege ljepote.
Oktobra 2016. godine, kao nastavak razvoja, u Kragujevcu se otvara i prva Cacao drogerija – prodavnica koja prati potrebe studija i nudi kompletan asortiman za njegu ljepote profesionalnim korisnicima, klijentima studija i, naravno, svim kupcima koji „drže do sebe“.

This slideshow requires JavaScript.


Paralelno sa tim, Cacao je uložio sredstva u razvoj softverske aplikacije za podršku u svakodnevnom radu studija. Ova aplikacija čini poslovanje studija jednostavnijim i efikasnijim, i što je najvažnije – uređenim. Aplikacija omogućava ne samo jednostavniji rad (zakazivanje, obračun, praćenje učinka…), već predstavlja poslovni alat koji korisnicima omogućava da aktivno prate poslovni učinak.
,,Cacao Beauty Center” prepoznatljiv je po Microblading-u (japansko iscrtavanje obrva). U ponudu su uvršteni još trajna šminka, manikir, pedikir, depilacija, masaže, tretmani lica, maderoterapija i druge.

-Sada nas očekuje dosta posla da ispratimo kvalitet usluge po čemu je brend Cacao poznat i sačuvamo povjerenje klijenata, a već na proljeće očekujte novitete od strane Cacao tima u Podgorici-zaključila je Nataša.

Mn.M.
Foto: Boris Šekularac