PREPORUKA SPORT

PRED MEČ SA ŠPANIJOM U PODGORICI: Predstavljen Zvezdan Mitrović

Foto: Vijesti

Zvezdan Mitrović zvanično je predstavljen kao selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, ali nije ovo bio dan rezervisan za promocije, već za rad, pišu Vijesti.

Mitrović je simbolično primio dres sa brojem jedan, ponovio ono što je rekao 6. oktobra kada je postavljen na tu funkciju, i odmah krenuo na posao – u pripreme za mečeve sa Španijom, u petak u Podgorici, te Bjelorusijom, u nedjelju u Minsku, u prva dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

– Izuzetna je čast biti selektor, to je sigurno kruna karijere svakog trenera – rekao je Mitrović na promociji, koja nije bila posvećena dugoročnim planovima i ambicijama, već onome što slijedi za nekoliko dana.

Bez Dubljevića, Bjelice, Todorovića i Radončića, naravno i Vučevića, te bez mnogo vremena za pripreme, Crna Gora kreće u novi takmičarski ciklus, na put u nepoznato.

Ista je, međutim, situacija i u ostalim nacionalnim timovima, i Španija je bez najvećih zvijezda, isto kao i Slovenija, koja je, takođe, rival u kvalifikacionoj grupi.

– Sistem takmičenja je novost za sve nas. Nažalost, sve u sjenci sukoba FIBA – Evroliga. Sve ono što se radilo ranije za 30-ak dana, sada mora na brzinu – kazao je Mitrović.

Za svakog ozbiljnog trenera, ulazak u utakmice, bez dovoljno treninga i pravih priprema, predstavlja ,,opterećenje”.

– Moramo da idemo čisto na individualni pristup, a prije svega – moramo da napravimo pravu atmosferu u ekipi. Imamo 7-8 treninga da postavimo neke stvari na najbolji mogući način – naglasio je Mitrović.

Debi na klupi je izazovan, da izazovniji ne može da bude, protiv najtrofejnije i najbolje evropske selekcije u 21. vijeku.

I rival je, međutim, desetkovan. Serđo Skariolo ne može da računa ni na jednog igrača sa nedavnog Eurobasketa, nema košarkaša Reala, Barselone, Valensije, Unikahe i Baskonije.

Španija je, ipak, Španija, ,,furija” u Podgoricu dolazi sa igračima, koji su godinama u ACB ligi, ali i nekim novim momcima, talentima.

Sve njih dobro poznaju Blagota Sekulić i Nemanja Radović, koji su godinama u španskoj ligi.

– Očekujem pomoć od Blagote i Nemanje. Biće mi značajne njihove informacije o kvalitetu Španije – kazao je Mitrović.

Španija ima dobar sastav, spoj mladosti i iskustva. Očekuje nas težak meč, u kome nismo favoriti, ali pametnom igrom i uz podršku navijača u punoj Morači možemo da iznenadimo, poručio je Sekulić.

– Želja nam je da se pred našom publikom predstavimo u najboljem svijetlu – nadovezao se selektor.

Utakmica Crna Gora – Španija igra se u petak od 20 sati u ,,Morači”.

Španska selekcija dolazi u četvrtak uveče u Podgoricu. Kako je saopšteno, ,,furija” neće trenirati prije utakmice.

Iz KSCG je danas saopšteno da je putem online prodaje prodato 800 ulaznica, a da se ostatak može kupiti svakog dana od 10 do 12 sati na adresi Hercegovačka 92 u Podgorici.

Izvor i foto: Vijesti