MODA MODA_IZDVOJENO

KINA: Mis svijeta je Indijka Manuši Čilar


Mis svijeta, 67. po redu, je Indijka Manuši Čilar, odluka je žirija i publike na danas održanom finalnom takmičenju u kineskom gradu Sanji. Prva pratilja je Andrea Meza iz Meksika, a druga Stefani Hil iz Engleske. Crnu Goru predstavljala je 20-godišnja studentkinja Prava Tea Babić koja je ostvarila lijep uspjeh plasiravši se u 30 najboljih top modela (Top 30 Top Models).

Top pet činile su Engleska (Stefani Hil), Francuska (Aurora Kišnen), Indija (Manuši Čilar), Kenija (Maglin Džeruto) i Meksiko (Andrea Meza).

Mis top model je Nigerijka Ugoči Ihezue. Lentu s natpisom ,,Beauty with a purpose” osvojile su mis Južne Afrike, Vijetnama, Indije, Indonezije i Filipina. Mis talenta je Maltežanka Mikela Galea. Mis Multimedija i People’s Choice Award pripala je Mongolki Enkhjini Cevindaš. Mis sporta je Dominikanka Alecka Mueses.

Otac Roki

U muzičkom dijelu nastupili su Zizi, 17-godišnja muzička senzacija, kako su nazvali Bugarina Kristijana Kostova, dok je, takođe senzacionalni, dječji duo Džefri Li i Selin Tam, uz svu djecu koju je spasio, pjesmom ,,You raise me up”, koju u originalu izvodi Džoš Groban, odao počast revolucionaru Ocu Rokiju (Father Rocky) koji je kroz svoj program pomogao hiljadama djece beskućnika na Filipinima i od nekih čak napravio muzičke zvijezde. ,,You raise me up” za njega predstavlja najinspirativniju stvar na ovom svijetu, nadu i ideju da svako dijete može se izdići iznad svih problema i postati ono što želi. Ocu Rokiju je na ceremoniji uručena nagrada za humanitarni rad.
– Gradnja doma ove djece počinje ponovnom izgradnjom njihovog dostojanstva – kaže Otac Roki.
Tokom izvođenja ove pjesme i uručenja nagrade Ocu Rokiju, voditeljki Megan Jang, direktorki Mis World-a Džuliji Morli kao i svima u publici suze su ispunile oči.
B.R.
Foto: Miss World