Porto Novi
MAGAZIN SLAJDER

COSMETICS MARKET U CITY MALL-U: Predstavljena linja Clinique proizvoda

Sinoć je u Cosmetics parfimeriji u Tržnom centru City Mall u Podgorici predstavljena paleta Clinique proizvoda. Bilo je riječi o već prepoznatljivim proizvodima ovog brenda, ali i o novitetima koji će se tek pojaviti na tržištu.

Anđela Babović, brend menadžerka za Clinique je poželjela dobrodošlicu gostima, a o prizvodima je govorila gošća iz Hrvatske Gloria Mapilele – Todorović, menadžerka i PR  Clinique and Glam Glow.

Ona  je podsjetila na istorijat razvoja brenda  i na karakteristike koje ga izdvajaju od ostalih: alergijski testirani proizvodi,  bez mirisa, i stvoreni od strane dermatologa.Pored ostalih, predstavila je i Moisture surge liniju, Pep start liniju, te Even Better serum.

–  Moisture Surge Extended Thirst Relief je multifunkcionalna najprodavanija Clinique krema,lagana gel krema koja pruža 24-satnu hidrataciju, obogaćena hijaluronskom kiselinom i lišćem Aloa Barbadenis. Namijenjena je svim tipovima kože, pa i najosjetljivijim, a može se koristiti i kao baza prije pudera. Pep start liniju je namijenjena mlađima i takođe sadrži paletu multifunkcionalnih proizvoda-kazala je Gloria Mapilele-Todorović.

This slideshow requires JavaScript.

Ona je tokom predstavljanja proizvoda, demonstrirala primjenu nekih od njih. Tako su posjetiteljke bile u prilici da se uvjere u efekte koje imaju Clinique maska za čišćenje kože, te pigmentirane kapi koje se koriste sa kremom i imaju sposobnost prekrivanja.

-Revolucionarni proizvod Biy Blend It Yourself Pigment Drops su gusto koncentrisani pigmenti u laganoj dvofaznoj formuli koja daje laganu teksturu. Doziranjem kapi u vašu omiljenu kremu određujete da li želite da dobijete prozračno prekrivanje, pa u tom slučaju dodajete kremi jednu kapljicu, dvije su za srednje prekrivanje, a tri kapi za potpuno prekrivanje mrlja i ujednačavanje tona kože-pojasnila je ona.

 Menadžerka i PR  Clinique and Glam Glow istakla je značaj koji C vitamin ima u kozmetičkoj industriji i s ponosom naglasila da je Clinique uspio da ,,napravi čisti vitamin C za potpunu regeneraciju i podmađivanje kože”. Preporuka je da se koristi ujutro i uveče i nakon sedam dana vide se efekti i dolazi do intenzivnog podmlađivanja kože.

This slideshow requires JavaScript.

-Uz ovaj proizvod, na proljeće 2018, Clinique će izbaciti čisti retinol, vitamin A-kazala je ona.

Kozmetika ide ubrzanim tempom naprijed, a Clinique je jedan od lidera u toj oblasti-zaključeno je na kraju sinoćnjeg Clinique event-a.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac