ART PREPORUKA

MNE MAGAZIN I CNP NAGRAĐUJU: Osvojite karte za ,,Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja”

Foto: Duško Miljanić

Montenegro magazin i Crnogorsko narodno pozorište nagrađuju dva čitaoca sa po dvije karte za večerašnju ,,Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja” (20 sati, Velika scena Crnogorskog narodnog pozorišta), po tekstu Iva Brešana, u režiji Luke Kortine.
Dva čitaoca koja prva pošalju mail na [email protected] dobiće po dvije karte za ,,Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja”.
O predstavi
,,Ova groteskna tragedija je priča o oportunistima, lopovima, licemjerima skrivenima iza političke frazeologije trenutka razotkriva glupost totalitarističkog režima, ali jednako tako otvara prostor analogiji s našim vremenom demokratije. I pokazuje da promjena sistema ne garantuje i promjenu mentaliteta. On je ostao isti. Stoga je ova predstava o nama, ona nam pokazuje da su Bukare i danas jednako tako na vlasti, da je sve prepuno poltrona Mačaka, kukavica Pulje, a da je pobuna pojedinca idealistički čin osuđen i od ovog društva na propast.”, smatra Željka Udovičić Pleština.
Dramaturškinja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenografkinja Ivanka Vana Prelević, kostimografkinje Lina Leković i Ivana Murišić, kompozitor Ljupče Konstantinov, koreografkinja Tamara Vujošević Mandić, lektor Ana Maras Harmander.
U predstavi igraju: Simo Trebješanin, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Ana Vujošević, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Momo Pićurić, Dragan Račić i Jelena Minić.
Predstava je nastala u koprodukciji Međunarodnog festivala Kotor art i Crnogorskog narodnog pozorišta.